Međunarodna znanstvena konferencija „CECIIS 2021“ po 32. puta na Fakultetu organizacije i informatike!

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, razdoblju od 13. do 15. listopada 2021. godine, po 32. puta održava se međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2021 (Central European Conference on Information and Intelligent Systems). Ovogodišnja tema konferencije usmjerena je na umreženo društvo, a uzimajući u obzir dobrobit svih učesnika, gostiju i organizatora, ovogodišnja se konferencija odvija u online izdanju.

Tijekom 32 godine održavanja CECIIS konferencija razvila se u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko međunarodnih znanstvenih baza podataka. U tri dana trajanja konferencije bit će prezentirana 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora iz 15 zemalja, koji će biti izlagani unutar 9 znanstvenih sekcija.

Svečano otvaranje konferencije održat će se u srijedu, 13. listopada 2021. godine, s početkom u 9:30 sati. Sudionike konferencije pozdravit će župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, ugledni gosti iz akademskog sektora te dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep. Međunarodnu znanstvenu konferenciju otvorit će predsjednik Programskog odbora prof. dr. sc. Neven Vrček. Nakon uvodnih pozdrava pozvana predavanja održat će renomirani stručnjaci prof. Henry Muccini sa Sveučilišta u L’Aquili (Italija) te prof. Dunja Mladenić s Jozef Stefan Instituta (Slovenija).

Otvorenje konferencije i uvodno predavanje možete pratiti na poveznici: https://zoom.us/j/91897255016

Kao posebne dijelove konferencije izdvajamo dvije panel rasprave “Accelerating smart industry and digital transformation” i “Emerging research areas: the vision of journal editor“, osmišljene kako bi se sudionicima približile aktualne znanstvene i istraživačke teme koje će se održati prvog, odnosno drugog dana konferencije. Osim prezentacija znanstvenih radova, u okviru međunarodne konferencije CECIIS 2021, održava se i Studentska sekcija koja je okupila 20-tak mladih istraživača iz Europe i SAD-a koji će svoje radove prezentirati u četvrtak, 14. listopada 2021. godine.

Više informacija o konferenciji možete pronaći ovdje.

Održavanje konferencije podupiru i sponzori – tvrtke Infodom d.o.o. (zlatni sponzor), Dignet Software (srebrni sponzor) i Oracle (srebrni sponzor) uz podršku Grafa Varaždina i Varaždinske županije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE