Martina Dalić: U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku

Andrej Plenković Martina Dalić FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL
Andrej Plenković Martina Dalić FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković objavio je kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, Martina Dalić, nakon razgovora u Banskim dvorima podnijela ostavku.

Afera Mailovi u čijem je središtu upravo Martina Dalić, nastavljena je danas objavom nove prepiske tzv. grupe Borg nakon čega je oporba na adresu vladajućih uputila žestoke kritike zazivajući raspisivanje novih izbora, javlja večernji.hr.

– U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku. Sada odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret Vladi. Ja to nikako ne želim biti. Dobila sam politički zadatak spriječiti propast Agrokora i povratak cijele ekonomije u recesiju. Velika je sreća svih današnjih strastvenih kritičara da ih nije dopao ovaj zadatak – kazala je Dalić i dodala:

– Zadatak je bio zadan dogovorom HDZ-a i Mosta. Proveden je u djelo, uključujući i zadatak da nema troška za porezne obveznike. Agrokor je pred nagodbom. Očekujem da će ona biti uspješna i time će svi zadaci biti provedeni. Mislim da će biti istraženo i tko je objavio mailove. To je kazneno djelo. Osobno nisam učinila ništa krivo ili nezakonito. No percepcija je takva kakva je. Ona je rezultirala da koalicijski partneri iskazuju nezadovoljstvo. Bit će i vremena i prostora u kojem će svatko objasniti svoju ulogu u slomu Agrokora. Ja taj slom nisam izazvala, ali sam učinila sve da zaposleni, dobavljači i hrvatsko gospodarstvo dobiju što traže. Na kraju je premijeru zahvalila na povjerenju u proteklih nešto manje od dvije godine.

Ostavi komentar