FOTO: Načelnik Općine Selnica slikovnicama razveselio male Vukovarce

Nakon prošlogodišnje posjete vrtiću u Vukovaru kada je dogovorena suradnja između vrtića u općini Selnica i gradskog vrtića Vukovara došlo je i do ponovnog susreta na Dan vukovarskih branitelja. 10. ožujka.

Općina Selnica odlučila je financirati izdavanje slikovnice učenice OŠ Selnica Elene Zadravec pod naslovom “Mala smeđa olovčica”. Slikovnica je 2015. odabrana na natječaju “Moja prva knjiga”, ali zbog manjka sredstava nisu je tiskali.

Slikovnica je poklonjena svim međimurskim osnovnim školama, Udruzi MURID, Gradskoj knjižnici Čakovec i knjižnici u Murskom Središću.

100 slikovnica poklonjeno je vukovarskim dječjim vrtićima, a 30 slikovnica su za svoje školske knjižnice dobile i sve vukovarske osnovne škole.
Tom prilikom članovi Udruge međimurskih branitelja i logoraša Vukovara bili su u pratnji načelniku Vičevića.

Općina Selnica Vukovar slikovnice

Dan je bio ispunjen aktivnostima: od jutarnjeg polaganja vijenca na groblju u Vukovaru, pa posjeta Upravnom odjelu za obrazovanje i šport Vukovarsko -srijemske županije gdje nas ih primila pročelnica dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić, posjete vrtiću, prisustvovanju svečanoj akademiji povodom Dana vukovarskih branitelja i na kraju susreta u Gradu Vukovaru ih je primio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Općina Selnica Vukovar slikovniceOpćina Selnica Vukovar slikovnice

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE