FOI organizira interaktivni koncert na daljinu i humanitarni turnir u videoigrama za svoje studente pogodjene potresom

foi

Suosjećajući sa svim građanima sa područja Sisačko-moslavačke županije koji su pretrpjeli utjecaj i štetu nedavnih razornih potresa, Fakultet organizacije i informatike i Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike aktivni su u organizaciji izravne pomoći za nešto malo manje od 200 svojih pogođenih kolega i studenata.

Iako je odmah nakon potresa, krajem 2020. godine Studentski zbor, uz potporu Uprave FOI-ja, kontaktirao svaku studenticu i studenta s pogođenih područja te na temelju njihovih potreba nastojao osigurati pomoć i potporu, FOI i studenti, dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima.

Tako će, na inicijativu Studentskog zbora bit će održan interaktivni koncert na daljinu, a s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za pomoć pogođenim studentima Fakulteta organizacije i informatike. Koncert će se održati u petak, 15. siječnja 2021. s početkom u 19 sati preko Twitch kanala- https://www.twitch.tv/spoonman777, gdje će biti dostupne i sve informacije o mogućnosti doniranja novčanih sredstava. Organizator i izvođač koncerta je doc. dr. sc. Mladen Konecki sa Fakulteta organizacije i informatike, a na događaju će sudjelovati i student kiparstva Luka Pacek čiju će izradu skulpture u glini sudionici moći pratiti online tijekom koncerta.

Studentski zbor FOI-ja najavljuje i Humanitarni turnir u videoigrama koji će se održati preko sustava Battlefy i Discord platforme za komuniciranje među igračima. Kotizacija za turnir je 15,00 kuna po igraču za svaku igru, a sve uplate idu direktno na poseban humanitarni račun otvoren za pomoć studentima pogođenima potresima. Igrači turnira moći će se natjecati u 5 videoigara: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, Hearthstone, FIFA2020. Pozivaju se igrači da se za više informacija i sudjelovanje prijave na adresu Studentskog zbora FOI-ja: [email protected] Humanitarni turnir u videoigrama bit će organiziran u zadnjem tjednu mjeseca siječnja.

Svjestan svih poteškoća s kojima se pogođeni studenti suočavaju u izvršavanju studentskih obaveza Fakultet organizacije i informatike prihvatio je svoju važnu društvenu odgovornost i donio odluku o promjeni organizacije nastave, kolokvija i ispita za sve studente s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tom je odlukom studentima omogućen neometani nastavak studiranja uz upis predmeta ljetnog semestra i prolongiranje obveza na predmetima zimskog semestra, te ispita i kolokvija uz dodatne rokove.

Također, donesena je i odluka o smanjenju školarine. Osobno, djelatnici i studenti FOI-ja prikupili su i financijska sredstva koja će se podijeliti studentima koji su u potresima izgubili svoje obiteljske domove, a FOI je izdvojio i dodatna financijska sredstva kako bi pogođenim studentima kupio računala s ciljem njihovog što bržeg i lakšeg uključivanja u nastavu i povratku studentskim aktivnostima.

Iznimno važno, FOI Psihološko savjetovanje na daljinu, pod stručnim psihološkim vodstvom prof. dr. sc. Violete Vidaček-Hainš, i dalje je dostupno svim studentima Fakulteta organizacije i informatike, za podršku i razgovor o novonastalim uvjetima, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom.

Nadajući se da svojim inicijativama barem dijelom olakšavamo svakodnevno funkcioniranje naših pogođenih kolega i studenata, pozivamo sve studente da se obrate sa svim dodatnim idejama i potrebama te sve naše partnere i suradnike na dodatnu donaciju usluga i sredstava za naše studente.

Ostavi komentar