Umjetnička škola Miroslav Magdalenić: Održana Državna smotra učenika gitare i Međunarodno natjecanje Guitar Salon Belgrade

Nataša Drakulić, učenica 3. razreda gitare i profesor Marko Žerjav, na međunarodnom online natjecanju iz gitare – Guitar Salon Belgrade 2020 osvojila je 5.mjesto

15. i 16. prosinca 2020. godine održana je prva Državna smotra učenika gitare. Zbog nemogućnosti održavanja smotre uživo, učenici su se sastali na platformi Zoom i tamo pokazali svoja umijeća. Organizator i domaćin smotre bila je Glazbena škola u Varaždinu, a predsjednik Organizacijskog odbora Moreno Vinceković, prof mentor. Nastupilo je preko 100 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola, među kojima i osmero učenika Umjetničke škole Miroslav Magdalenić. To su redom bili: Nataša Drakulić, Bono Dobrić, Leon Toth, Tonka Pavlic, Filip Vinko, Mak Žerjav, Martin Kovač i Matej Čemerin. Njihovi učitelji su Franjo Drožđek, Filip Vincek i Marko Žerjav.

Ovakav vid nastupanja, koliko god bio zvukovno manjkav, zapravo je vrlo koristan i motivirajući. Djeca su iz udobnosti svog doma mogla čuti svoje vršnjake iz glazbenih škola diljem Hrvatske te pred istima i nastupiti.

Sljedeća Državna smotra gitarista planirana je u ožujku, a domaćin će biti Umjetnička škola Miroslav Magdalenić.

Odlični rezultati stižu i sa međunarodnog online natjecanja – Guitar Salon Belgrade

Nataša Drakulić, učenica 3. razreda gitare u klasi profesora Marka Žerjava, sudjelovala je na međunarodnom online natjecanju iz gitare – Guitar Salon Belgrade 2020 te osvojila 5. mjesto u I. kategoriji učenika rođenih 2010. godine i mlađih. To je njezino prvo međunarodno natjecanje i bez obzira na to što se nije odvijalo uživo, priprema je bila ista. U mjesec dana Nataša je morala pripremiti te napamet naučiti petominutni repertoar, snimiti video integralne izvedbe te ga poslati organizatoru natjecanja. Iako su radili u otežanim uvjetima u vrijeme pandemije, Nataša i njen profesor dali su sve od sebe ne bi li program pripremili što kvalitetnije. I trud se naposlijetku isplatio. Od velikog broja učenika koji su sudjelovali na natjecanju, na web stranici natjecanja izlistano je prvih 5, a među njima i Nataša.

Ostavi komentar