Festival znanosti na FOI-ju donosi zanimljive sadržaje za sve

FOI Varaždin, Foto: Facebook/FOI

Festival znanosti, nacionalno događanje, i ove godine se godine u Varaždinu održava na Fakultetu organizacije i informatike.

Kroz četiri dana događanja organizirano je više radionica i predavanja namijenjenih svim dobnim skupinama, od predškolaca, osnovnoškolaca pa sve do srednjoškolaca i studenata, ali i svim drugim zainteresiranim skupinama.

PONEDJELJAK

U ponedjeljak, 24.04. od 10h do 11h (dv. 3) predavanje na temu Letjelica (dronovi) održat će Bogdan Okreša Đurić, mag. inf. Predavanje je namijenjeno osnovnoškolcima, a ove godine očekujemo čak 60 djece iz 1. OŠ i 2. OŠ.

UTORAK

U utorak, 25.04. održat će se Dan otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Vrata Fakulteta bit će otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima. Ove godine želja organizatota je pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta stoga su događaj nazvali „PRO(E)ŽIVI JEDAN DAN KAO STUDENT“.

Program će započeti sastankom ispred zgrade Fakulteta. Učenicima će se, osim studijskih programa FOI-ja i uvjeta za upis, predstaviti mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti, te na taj način proširiti svoje vidike i kreativnost, steći zanimljiva poznanstva i iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja.

Na FOI-ju će predstaviti razne zanimljive projekte i iskustva svojih studenata. Osim toga, studenti će imati prilike upoznati zgradu fakulteta, posjetiti knjižnicu Fakulteta i laboratorije, te prisustvovati gadget showu.

SRIJEDA

Srijeda, 26.04. namijenjena je najmlađima, pa će tako FOI posjetiti 120 predškolaca za koje će biti organizirano predavanje naziva Tko nam računa vrijeme?. Voditeljica te radionice je izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, psihologinja i komunikologija. Na FOI-ju će bit i organizirana izložba dječjih radova na temu Vrijeme. Radionica počinje u 10h.

ČETVRTAK

U četvrtak, s početkom u 10h, u dv. 1 održat će se još jedno predavanje namijenjeno srednjoškolcima i studentima pod nazivom Matematički mozaik. U ovom će mozaiku matematičari s Katedre za kvantitativne metode predstaviti one dijelove matematike za koje mnogi rijetko čuju, a nalaze se svuda oko nas. Kroz nekoliko kratkih izlaganja publika će imati priliku čuti kako matematika utječe na izbore, kako nije lako piti sok iz svake boce i druge zanimljive teme.

Ostavi komentar