Advent u Varaždinu prvi u Hrvatskoj uvodi novosti poput iglu barova i ledenog tobogana

igloo bar
Igloo bar kakav se može naći u New Yorku

Svake godine Advent u Varaždinu donosi novosti te svoju ponudu, koncept i uređenje grada nastoji osvježiti, nadograditi novim atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj.

Bogat program je Turistička zajednica grada Varaždina najavila i za ovaj advent.

Adventski program broji više od 70 različitih programa od čega 25 glazbenih te brojne izložbe, predstave, projekcije filmova i drugo.

Advent na Korzu otvara Marko Tolja sa septetom i prekrasnim Božićnim koncertom, nakon njega na glavni varaždinski trg stiže Natali Dizdar pa Beatles Revival Band, Charlie i klapa Motovun i za kraj odličan zagrebački band U pol 9 kod Sabe.

Glazba će, kao i inače u Varaždinu, u adventsko vrijeme biti posvuda; petkom glazbeni programi na Trgu Miljenka Staničića, a subotom će pratiti i tradicionalno paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale. Veselo i raspjevano će biti i u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine seli na Stari grad, a u kojoj će nakog Svetog Nikole (6.12.) i Djed Mraz boraviti od 13. do 30. prosinca.

Kao što se Špancirfest u 2018. vratio na Stari grad tako će i Advent u Varaždinu težište svojeg programa događanja premjestiti na njegov prekrasni perivoj. Ove će se godine tu naći klizalište s prvim i za sada jedinim ledenim toboganom, posebni i prvi u Hrvatskoj Igloo bar (plastična ili staklena kupola nalik igluu u kojoj je bar), u atriju samog Starog grada izrađivat će se ledene skulpture u organizaciji Rotary kluba 1181., a ta će lokaciji biti uključena u zanimljiv grumansko-vinski pohod Varaždinom u sklopu EU projekta “Zeleno želimo” Turističke zajednice grada Varaždina. Postavit će se pet Igloo barova, a u svakom će svirati druga vrsta glazbe.

Veliko finale – doček Nove godine priprema se ove godine na Korzu gdje će svirati grupa Barok, a najhrabriji će u novu utrčati na 41. Novogodišnjoj utrci.

Gradonačelnk Varaždina Ivan Čehok je najavio da će to biti jedan od najljepših adventskih programa do sada te dodao: – Obično se znalo dogoditi da kad dovedete djecu na klizanje ne možete ništa drugo nego ih sa strane čekati, a mi smo htjeli prebaciti sve na Stari grad prije svega zbog toga što je Varaždin zapravo građen tako da bude javna pozornica. Cijeli grad tako građen i osmišljen da dovabi, da potakne ljude da izađu iz svojih soba i da budu na ulicama i trgovima. Osim toga, ne možete stvoriti nikakvu bajku bez jednog dvorca, a kao treće, tu nam je dana mogućnost da osim klizanja napravimo nešto posebno i tu je osmišljen taj prvi Ledeni spust u Hrvatskoj i pozivam građane da to svakako iskušaju, iako se možda čini malo avanturistički.

Kompletan program nađite OVDJE.

Ostavi komentar