Vinarija Kunčić

Vina Kunčić
Banfi 125, 40 312 Štrigova
T: 040/851-220
M:098/912-0256
www.vina-kuncic.hr
E: [email protected]Vino u ponudi
cuvee, Štrigovske noći, pušipel, rizling rajnski, chardonnay, graševina, muškat žutiNajnagrađivanija vina

sva su vina nagrađivana (Split, Zagreb, MESAP Nedelišće, London)Vino ponos kuće

rizling rajnski i muškat žutiDodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Ponuda hrane
Individualni posjeti (uz najavu)
Posjeti grupa

Muškat žuti nebeskih osobina


Na zadnjim metrima gdje Hrvatska zemljopisno prestaje i stapa se u veliku Europsku uniju nalazi se prostrano gospodarstvo obitelji Dragutina Kunčića, donedavno neprikosnovenoga svjetskog prvaka u pikadu, a danas vrsnog vinogradara i vinara, čija vina spadaju u red najboljih u domovini i regiji.
Najbolje vino i ponos kuće je muškat žuti, koji je zapravo simbol Vinarije koja se nezaustavljivo penje na ljestvici uspješnosti. Muškat žuti Vinarije Kunčić stvara se iz najboljeg grožđa koje raste na obroncima Banfija, na sunčanoj strani Alpa, gdje uspijeva i opstaje samo vrhunska kakvoća, kakav je upravo muškat koji žene vole više i od svoje bolje polovice, jer je uvijek ukusan i takav kakav one žele. Tako mekan, ugodan i baršunast, a opet tako snažan da ga se uvijek poželi. Ali imaju Kunčićevi i druga vina, od kojih se posebno ističe rizling rajnski, vrlo kvalitetno vino koje svojom kakvoćom osvaja nove potrošače i tržišta koja znaju što je pravi rizling rajnski – kralj vina. Pušipel, chardonnay i poglavito kupaž “Štrigovske noći” vina su koja Kunčićevi poslužuju u prostranoj kušaonici iz koje pogled puca na susjednu Sloveniju te u daljini Mađarsku i sjeverozapadne dijelove Lijepe Naše. Velika otvorena terasa mjesto je na kojem vino izaziva uzdahe zbog ljepote prirode i na kojoj je druženje prelijepo. U većem društvu ili u dvoje, na mjesečini, suncu ili snijegu.
Kako ljubav ide kroz želudac, Dragutin i supruga Ana uvijek su spremni gostima pripremiti jela domaće međimurske i prekmurske kuhinje. Na odlasku nitko ne propušta sa sobom ponijeti butelju muškata žutog kao sjećanje na nezaboravni okus i miris vina koje je kod Kunčića najbolje od svih.

Ostavi komentar