Ako ste mislili da su tortilje samo brzinsko rješenje kad ne znate što kuhati – razmislite ponovno. Donosimo vam recept koji će vas razoružati savršenim okusom. Spoj sočnog mesa, kremastih umaka i hrskave korice – ovo su tortilje koje ćete poželjeti ponavljati svaki tjedan.
Sastojci:
- Miješano mljeveno meso
- Pasta od luka i češnjaka
- Malo ulja
- Gotovi umaci: Basilico i Ricotta
- Crveni grah
- Kukuruz
- Po želji: slanutak
- Tortilje
Za umak:
- Grčki jogurt
- Sir s vlascem
Priprema:
- Na tavi zagrijte malo ulja i dodajte pastu od luka i češnjaka. Kad zamiriše, ubacite miješano mljeveno meso i dobro ga prepecite.
- Kad je meso dobilo boju, dodajte gotove umake – Basilico i Ricotu. Smanjite vatru i pustite da se sve lijepo krčka dok meso ne postane potpuno mekano i sočno.
- Umiješajte crveni grah, kukuruz, a možete dodati i slanutak.
- Tom smjesom napunite tortilje, pažljivo ih zamotajte i zatim prepecite na tavi s obje strane dok ne postanu zlatno hrskave.
- Pomiješajte grčki jogurt i sir s vlascem – dobit ćete svjež, kremast umak koji savršeno nadopunjuje tople tortilje. Prelijte ga preko tortilja ili poslužite sa strane.
Dodatan savjet: Ako želite dodatan “kick”, slobodno u mesnu smjesu ubacite malo čilija ili dimljene paprike.
Dobar tek!
> Domaći faširanci fini su i vrući i hladni