Pirovi keksići s bademima za zaljubljene

Piše: Aleksandra Sklepić

Pirovo brašno u novije je vrijeme postalo idealna zamjena za pšenično. Zbog svojih nutritivnih vrijednosti, mnogi su recepti preinačeni za pripremu s ovim brašnom koje se naziva i brašnom od prapšenice. Izvor je minerala među kojima se ističu mangan, fosfor i magnezij, a riječ je o cjelovitoj žitarici, iz koje dobivamo i važna prehrambena vlakna.

Uz dovoljno mašte i kreativnosti, od ovog se brašna mogu pripremati svakojake slastice, kao i od klasičnog. Pirovi keksići s bademima za zaljubljene mogu se ispeći i poslužiti za razne prigode, a osim svog lijepog izgleda, s njima ćete dobiti i kvalitetnu slasticu koja će povoljno utjecati na vaše tijelo.

Sastojci za pirove keksiće:
• 125 g maslaca sobne temperature
• 100 g smeđeg šećera
• 1 jaje
• 1 žlica crvene prehrambene boje (okus jagoda)
• 250 g pirovog brašna
• 40 g mljevenih badema

Priprema:
Izmiksati maslac sa šećerom, umiksati jaje i prehrambenu boju. Dodati brašno i mljevene bademe pa sjediniti. Zamotati tijesto u prozirnu foliju i staviti u frižider na pola sata. Pobrašniti podlogu, na nju staviti tijesto, pobrašniti pa razvaljati na 1 cm debljine. Izrezivati srca i slagati na pleh obložen papirom za pečenje s razmakom. Peći 15 minuta na 180 °C. Pričekati da se keksi malo ohlade i stisnu prije jedenja.

 

> Torta s jabukama i crumbleom

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE