Nutricionistica tvrdi: Za doručak je zdravije pojesti pizzu nego većinu pahuljica

Photo by Quin Engle on Unsplash

Mnogi od nas često ne mogu odoljeti ostacima pizze od večeri ranije. Nutricionisti su otkrili kako je ponekad ujutro zdravije pojesti koju krišku pizze nego puno zdjelicu tvorničkih pahuljica.

Naime, nutricionistica Chelsey Amer kaže kako jedna kriška pizze i jedna zdjelica tipičnih pahuljica s mlijekom sadrže otprilike jednak broj kalorija, no pizza ima više proteina te će nas držati dulje sitima. Isto tako, kriška pizze sadrži više masti i manje šećera za razliku od pahuljica, piše UNILAD.

No, isto tako treba imati na umu da pizza i dalje nije osobito zdrava te se nikako ne bi smjela jesti svaki dan.

Stručnjaci ne preporučuju pahuljice, a niti pizzu, već kao zdraviji početak dana grčki jogurt s voćem (dobiva se više kalcija i proteina), zobenu kašu s cimetom i voćem (zbog količine vlakana i antioksidansa) i slične obroke odnosno svaki koji je bogat proteinima, dobrim ugljikohidratima i mastima pri čemu treba izbjegavati šećer.

Pošto klasične tvorničke pahuljice nisu baš toliko zdrave, uvijek možemo birati one koje su manje štetne te ostale zdravije namirnice koje će nam dati više energije i dulje nas držati sitima.

Ostavi komentar