Iako se u današnje vrijeme klipići mogu kupiti praktički na svakom uglu te ima ih stotine vrsta, domaći klipići neizostavni su dio tjednog jelovnika svake prave Međimurke. Posluženi kao glavno jelo, kao desert, dječja poslastica ili radnička zakuska nakon dobro obavljenog posla, klipići zauzimaju kraljevsko mjesto.
Obožavaju ih jednostavno svi – od najmlađih do najstarijih, i njihova popularnost ne jenjava usprkos brojnim novim kulinarskim trendovima.
Prava je vrijednost klipića u njihovoj jednostavnosti. Međutim, naoko jednostavan recept zavarao je mnoge „friške“ kuharice, pa prvi pokušaji nerijetko završavaju nezadovoljstvom. Stoga smo zamolili da nam tajnu pripreme otkrije osoba koja je prekaljena u njihovom spremanju.
Majstorica za domaće klipiće, Monika Širok iz Peklenice, uputila nas je tako u finese izrade savršenih klipića.
Cijeli članak Aleksandre Sklepić pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od danas, 15. svibnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.