Sastojci
Marinada
1,5 kg svinjske potrbušine 3 češnja češnjaka
1 žličica kima 1 žličica ulja sol, papar Nadjev 30 dag miješanoga mljevenog mesa 3 jaja pola sitno nasjeckanog luka 15 dag graška 30 g krušnih mrvica sol, papar Trganci 30 dag brašna voda po potrebi prstohvat soli žlica slanine kiselo vrhnje

Priprema
Svinjsku potrbušinu otkostimo i deblje komade stanjimo, sve mariniramo te ostavimo da miruje. Zatim napravimo sirov nadjev od mljevenog mesa, jaja, luka, graška, krušnih mrvica, soli i papra. Sastojke dobro promiješamo i nadjev stavljamo na jednu stranu mesa te vežemo koncima (prije toga napravimo plitke rezove na koži). Pečemo u pećnici zagrijanoj na 140 °C te nakon sat vremena vremena stavimo na 180 °C i pečemo dok koža ne dobije koricu i zlatnu boju. Tijekom pečenja podlijevamo temeljcom. Umak dobijemo od soka pečenja, procijedimo ga, u njega stavimo rustikalni senf te ga zgusnemo maslacom.
Trgance pripremimo na način da zamijesimo tijesto te ga trgamo u slanu kipuću vodu. Trgance izvadimo iz vode te ih stavimo na slanine i dodajemo vrhnje. Po potrebi začinimo solju i paprom. Uz jelo serviramo povrće (koraba, mrkva, cvjetača, brokula). Povrće režemo na sitnije kockice i dijelove, koje blanširamo te ih stavljamo na maslac i začinimo po potrebi.