Međimurska roladica i špecle s pancetom

Sastojci
svinjski file
špek (panceta)                                    temeljac od telećih kosti
začinsko bilje                              oštro brašno                                  jaje                                                  biljno ulje                                   
mlijeko

Priprema


Od svinjskog filea napravimo odrezak i punimo ga svježim sirom i listićima špeka (pancete). Sve zajedno zarolamo i pečemo sa svih strana na roštilju. Od brašna, jaja, mlijeka i biljnog ulja napravimo lijevano tijesto i puštamo ga kroz rupičasto cjedilo u vruću vodu kako bismo dobili špecle. Kuhamo ih dvije do tri minute, procijedimo i sotiramo na vrućem maslacu. Od telećeg temeljca napravimo umak od začinskog bilja, kojim prelijemo špecle i već ranije pripremljen svinjski file. Dobar tek!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE