15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Kotlet z trsja

Sastojci
4 svinjska kotleta bez kostiju
svježe grožđe, suho grožđe
crno i bijelo vino
kiselo vrhnje
Vegeta, sol, papar
mljevena crvena paprika
maslac
kosana mast
svinjski temeljac

Priprema


Kotlete uvaljati u začine i ostaviti ih da se pacaju 24 sata. Tako upacane staviti ih u tavu u kojoj se prije otopi kosana mast (slanine) i zapeći ih brzo s obje strane. Kotlete izvaditi iz tave i na masnoći staviti grožđe te podlijati temeljcom od svinjetine, te dodati bijelo vino. Dok se umak reducira, razdvaja se u dvije strane i dovrši se stavljanjem začina i crnog vina koje se treba reducirati. Jelo se servira uz trgance s vrhnjem i domaćim kruhom, a zalije se Cmrečnjakovim sauvignonom.


Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE