Filana paprika

Sastojci
0.5 kg mljevenoga miješanog mesa
7-10 kom paprika babura                   1 manja glavica luka
2 žlice riže                                       2 češnja češnjaka                             1 žlica pancete                                   1 list peršina                                    1 jaje                                              1 žličica šećera                                 2 žlice maslinova ulja                       1-2 žlice brašna                            sol, papar, žličica vegete                0,5 l pirea od rajčice                     0.5-0.7l soka od rajčice

 

Priprema


Meso je najbolje staviti u zdjelu pa dodati sjeckani luk na kockice, dvije žlice oprane riže, jaje, sitno sjeckani peršin, češnjak, pancetu, dvije žlice ulja i po želji soli, papra i peršina. Sve dobro izmiješati.
Paprikama izrezati dio oko peteljki i izdubiti koštice. Pri tome paziti da se ne oštete i razrežu po dužini jer će se raspasti prilikom kuhanja. Oprati i staviti okomito da se ocijede.
Meso najbolje staviti u zdjelu pa dodati sjeckani luk na kockice, 2 žlice oprane riže, jaje, sitno sjeckani peršin, češnjak, pancetu, 2 žlice ulja i po želji soli, papra i malo vegete. Sve dobro izmiješati da se sastojci ravnomjerno rasporede. Nakon toga, nafilati paprike smjesom do vrha, ali ne sabijati previše.
Zatim, u loncu prepržimo malo brašna, pire od rajčice, sol, papar, vegetu i korjenasto povrće. Kada sve to provrije, stavimo napunjene paprike. Kuha se oko 1 sat i 30 minuta. Serviramo uz pire krumpir.

Ostavi komentar