Sastojci
40 dag glatkog brašna
20 dag brašna od bučinih sjemenki
1 jogurt
2 žlice crnog ulja
1 kvas
mlijeko po potrebi 1 jaje za tijesto 1 jaje za premazivanje klipića malo šećera malo soli 1 margarin
Priprema
Očišćene bučine sjemenke malo prepržite i kad se ohlade sameljite ih. U malo mlijeka dodajte kvasac i malo šećera te pustite da se smjesa digne. Potom zamijesite tijesto od glatkog brašna, samljevenih bučinih sjemenki, jogurta, crnog ulja i kvasca. Sol i šećer dodajte prema želji. Mlijeko dodajte prema potrebi. Kad se tijesto umijesi u glatku smjesu, pustite je da se malo nadigne. Razvaljajte ga, premažite margarinom, premijesite i pustite da malo odostoji. Postupak mazanja margarinom ponovite tri puta. Kad se tijesto lijepo nadigne, formirajte klipiće. Slažite ih na papir za pečenje, premažite razmućenim jajetom i posipajte s malo soli, sezamom ili krupnije nasjeckanim bučinim sjemenkama i pecite na 180 °C 15 – 20 minuta.