Danas vam predstavljamo recept za savršenu ljetnu juhu – juhu s graškom i piletinom, obogaćenu ribanom kašom
Grašak očistite i operite. Isto učinite i s mladom mrkvom te je narežite na tanke ploške ili kockice (možete je i naribati).
Pileći file narežite na sitne kockice. U visokoj zdjeli staviti malo bijelog ulja te na njemu lagano prodinstajte piletinu i zatim dodajte mrkvu i par minuta lagano pirjajte. Zatim ulijte vode koliko želite pripremiti juhe, dodajte grašak, korijen i list peršina, češanj češnjaka i celer. Začinite prema želji (sol, papar).

Kad je juha skoro gotova, pripremite ribanu kašu za juhu. Pripremite ju tako da brašno stavite u zdjelicu, razbijte jaje, dodajte 1-2 žlice vode i ulja. Vilicom umješajte jaje sa svim brašnom, a zatim umijestite gusto tijesto. Naribajte ga, ostavite da se prosuši i možete odmah ukuhati u juhu.
Kad je juha gotova možete joj dodati svježe nasjeckan peršin. Po želji, u ovu juhu možete dodati i drugo povrće (primjerice brokulu ili karfiol). U slast svima bilo! (rr, sh)
Sastojci:
– mladi grašak
– piletina
– bijelo ulje
– mrkva
– peršin
– celer
– sol
Ribana kaša za juhu:
– 15 dag brašna
– 1 jaje
– 1 žličica ulja
