Ljetna juha s graškom i piletinom: Zdrava, lagana i brza za pripremu!

Danas vam predstavljamo recept za savršenu ljetnu juhu – juhu s graškom i piletinom, obogaćenu ribanom kašom

Grašak očistite i operite. Isto učinite i s mladom mrkvom te je narežite na tanke ploške ili kockice (možete je i naribati).

Pileći file narežite na sitne kockice. U visokoj zdjeli staviti malo bijelog ulja te na njemu lagano prodinstajte piletinu i zatim dodajte mrkvu i par minuta lagano pirjajte. Zatim ulijte vode koliko želite pripremiti juhe, dodajte grašak, korijen i list peršina, češanj češnjaka i celer. Začinite prema želji (sol, papar).

mladi grašak u posudi
Mladi grašak

Kad je juha skoro gotova, pripremite ribanu kašu za juhu. Pripremite ju tako da brašno stavite u zdjelicu, razbijte jaje, dodajte 1-2 žlice vode i ulja. Vilicom umješajte jaje sa svim brašnom, a zatim umijestite gusto tijesto. Naribajte ga, ostavite da se prosuši i možete odmah ukuhati u juhu.
Kad je juha gotova možete joj dodati svježe nasjeckan peršin. Po želji, u ovu juhu možete dodati i drugo povrće (primjerice brokulu ili karfiol). U slast svima bilo! (rr, sh)

Sastojci:
– mladi grašak
– piletina
– bijelo ulje
– mrkva
– peršin
– celer
– sol

Ribana kaša za juhu:
– 15 dag brašna
– 1 jaje
– 1 žličica ulja

juha od graška, mrkve i ribane kaše
Juha od mladog graška i mrkve

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE