Slavimo Nacionalni tjedan vrtova: Pokažite ljubav prema zemlji!

U prvom tjednu lipnja slavi se Nacionalni tjedan vrtova.

Nacionalni tjedan vrtova potiče ljude svih dobi da provode vrijeme u vrtu, bilo da je riječ o vlastitom vrtu, vrtu člana obitelji ili vrtu zajednice, piše portal The days of the year. Pokažite malo ljubavi prema zemlji u slavlju ovog ekološkog, održivog događaja!

Povijest Nacionalnog tjedna vrtova
Tjedan nacionalnog vrta utemeljen je početkom 1980-ih kada je kao prijedlog zakona došao u Kongres SAD-a. Organizacija pod nazivom National Garden Clubs, Inc. sudjelovala je u peticiji za događaj, a do 1986. tjedan je proglasio američki predsjednik Ronald Reagan, a prvi službeni događaj održan je sljedeće godine. Izvorno se događaj održavao u drugom tjednu travnja, no na kraju su ga Nacionalni vrtni klubovi premjestili u prvi tjedan u lipnju, gdje je od tada ostao svake godine.

Iako su mnogi vrtlari već započeli sa sadnjom, bilo da sjeme uzgajaju u zatvorenom prostoru u prvim proljetnim mjesecima ili sade vani tijekom svibnja, Nacionalni tjedan vrtova pruža ljudima priliku da nastave saditi, uzgajati i uzgajati širok raspon autohtonih vrsta u svojim domovima.

Bilo da ste početnik u hobiju ili strastveni, iskusni vrtlar, Nacionalni tjedan vrtova odlično je vrijeme da izađete na otvoreno, kopate po zemlji i vidite što će divne stvari izrasti iz nje!

Natječaj Čiji je vrt najljepši 2024. je otvoren: Pokažite nam svoje cvjetne i zelene oaze!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE