Juha od luka

Sastojci
10 dag maslaca,
50 dag luka
lovorov list,
ocat,
pileći temeljac
žlica brašna,
4 kriške francuza
15 dag sira trapista

Priprema


Zagrijemo pećnicu na 180 stupnjeva. Kistom premažemo kriške kruha francuza i položimo na lim te pečemo dok ne dobiju zlatnu boju. Maslac zagrijemo sve dok počne dobivati laganu boju, dodamo luk i lovorov list. Lagano dinstamo dok luk ne omekša i dodamo ocat. Posipamo brašnom i kuhamo nekoliko minuta. Dodamo temeljac, pustimo da zavrije, smanjimo vatru i zatim kuhamo 30 minuta. Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva. Juhom napunimo vatrostalne keramičke posude, položimo kriške francuza i posipamo naribani trapistom. Zapečemo u pećnici.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE