MEĐIMURSKA KUHARICA: Gulaš ala Agejev u kotliću

Ljeto je pravo vrijeme za druženje s obitelji ili prijateljima u prirodi, a još je ljepše uz vatricu i kotlić iznad nje. Najčešće se za veće društvo priprema gulaš u kotliću pa smo se i mi odlučili za recept Željka Agejeva iz Palovca.

Dakle, svinjetinu narežemo na kockice, lagano posolimo i dinstamo uz neprestano miješanje. Kad promijeni boju, meso se izvadi te se na temeljac stavi luk, naribana mrkva, crvena mljevena paprika, vrati se meso i sve se podlije vodom te nastavi kuhati. Pred kraj, doda se krumpir i začini, sol, vegeta, biber, čili te malo sušenog origana, senfa i ono nešto posebno kada je naš ovotjedne kuhar u pitanju – malo vinjaka ili konjaka. U slast!

Sastojci:

-svinjetina

-mrkva

-krumpir

-začini (sol, papar, ajvar….)

-konjak ili vinjak

Ostavi komentar