DOMAĆE JE DOMAĆE: Fine krpice sa zeljom za prste polizati

krpice s zeljem

Međimurski dvori je restoran koji šarmira i osvaja na prvi pogled. U svojoj paleti sezonskih recepata kuharica Elena Novak izabrala je namirnicu koju u ovo jesenje doba nikako na svom meniju ne možete izbjeći – domaće zelje.

Elena preporučuje pripremiti jelo koje će mnoge s nostalgijom vratiti u dane djetinjstva – krpice sa zeljem. Jelo se priprema brzo i jednostavno. Evo Eleninih savjeta.

Zelje narežemo na rezance i prodinstamo na malo ulja, dodamo sol i malo šećera da se sve skupa karamelizira. Dinstamo dok zelje ne omekša. Krpice pripremimo tako da s toplom vodom zamijesimo brašno, sol i jaje. Tijesto razvaljamo i režemo na jednake kockice. Krpice kuhamo u slanoj vodi oko 15 minuta i ocijedimo ih. Serviramo zajedno krpice i zelje. Dobar tek!

 

Sastojci:

– zelje

– oštro brašno

– jaje

– sol, šećer

Ostavi komentar