Kiflice s džemom od šljiva

Sastojci
2 jaja
2,5 dcl mlakog mlijeka
1 žlica šećera
1 vrećica suhog kvasca
1 dcl jogurta
650 g + 100 g brašna                         150 g masti (ili margarina)                    džem od šljiva                              šećer u prahu

 

Priprema


U 2,5 dcl mlakog mlijeka stavite suhi kvasac i šećer i ostavite da se nadigne. Umutite dva jaja, dodajte jogurt i mlijeko s kvascom. Stavite brašno i zamijesite tijesto. Dobro ga izradite i ostavite da se diže. Nakon toga razvaljajte tijesto na 1 cm debljine. Premažite ga s 50 g omekšale masti, posipajte s dvije žličice brašna, preklopite tijesto kao knjigu i ostavite da se diže deset minuta. Postupak ponoviti dvaput. Kod posljednjeg preklapanja razvaljajte tijesto, narežite ga na trokutiće, stavite na sredinu domaći džem po želji i napravite kiflice. Ostavite ih da stoje 15 minuta i zatim ih pecite na 200 °C. Pečene kiflice uvaljajte u šećer u prahu.

Ostavi komentar