Danijel Klobučarić iz Murskog Središća za uskrsni ručak predlaže tradicionalnu pečenu patku s mlincima

U međimurskoj blagdanskoj tradiciji pečena je patka uvijek bila simbol obilja, prazničnog zajedništva, blagostanja i obiteljskog okupljanja.

Dok poslužujemo pečenu patku, trudimo se da njen okus, zajedno sa svim ostalim delicijama koje krase blagdanski stol, ostane u sjećanju svima koje volimo, kao simbol najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Pečena patka, purica ili pile obvezan su dio bogatog uskrsnog ručka, a za nas ih je pripremio Danijel Klobučarić iz Murskog Središća.

Danijel je rodom iz Pleškovca. Po zanimanju je krojač, ali ne radi u svojoj struci, nego je zaposlen u susjednoj Sloveniji kao i brojni njegovi sumještani iz tog graničnog područja. Danijel oduvijek voli kuhati, a počeo je još u ranoj mladosti. Svoje je početničke kuharske korake napravio pod utjecajem i budnim okom pokojne mame Monike i sestara Ljubice i Verice. Vještine je, s vremenom, usavršio i uz pomoć supruge Jelene.

Cijeli članak, pripremu recepta, donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 15. travnja, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar