Međimurski gravel biciklistički maraton: Isprobajte zahtjevnu i brdovitu stazu od 90-tak kilometara!

Vikend od 14. do 15. svibnja rezerviran je za biciklistički maraton Coast to Coast – Mura Drava gravel ride ili skraćeno C2C. 

Prije dvije godine rodila se ideja da napravimo jedan biciklistički događaj primjeren vikend programu u Međimurju s namjerom da privučemo goste i da to ne bude samo čista utrka. Gravel je ustvari šuder, znači vožnju biciklom po makadamskim cestama. Osmislili smo stazu da se sudionici mogu čim više voziti kroz prirodu i da se učesnicima pruži jedan nezaboravan doživljaj Međimurja, najavio je  idejni kreator Nenad Ciglar na predstavljaju biciklističkog maratona u Pleškovcu u utorak, 3. svibnja. 

Domaćin utrke je Općina Sveti Juraj na Bregu, a početak maratona i završetak je predviđen u Malom Mihaljevcu. 

Staza najvećim dijelom prolazi kroz Gornje Međimurje. Ona je zahtjevna i brdovita te povezuje Muru i Dravu, a bit će duga 90-tak kilometara. Kontrolna točka s okrijepom bit će na Mađerkinom bregu te na Dravi kod velikog pješčanog spruda, dodao je u nastavku Ciglar

– Međimurje je poznato kao cikloturistička destinacija. Mislim da najbolje govori što nam cikloturizam znači je to što je u ispitivanju tržišta 2019. godine navedeno da je među prva tri izbora wellness, priroda i aktivni odmor, istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

– Bez neke agresivne kampanja zabilježili smo već 20-tak prijava. Sudionici traže privatne smještaje što im je zgodnije i komotnije. U petak nas očekuje dolazak sudionika, koji se mogu pridržiti slavlju na Urbanovom. Subota je Dan D, a navečer se pozivaju na after u pub Potkova na Wine and Gastro Urban night show. U nedjelju će se ponovno ići do Mađerkinog brega, a završetak će biti u Malom Mihaljevcu uz slastice Slađane Herman, rekla je Jelena Berečić iz Agencije Rudi Travel. 

Značaj ovog događaja dodatno je predstavio domaćin utrke načelnik Svetog Jurja na Bregu Anđelko Nagrajsalović

Općina je naveliko zainteresirana za turističke događaje. Drago nam je da smo ovu utrku uvrstili na kartu godišnjih događaja u našoj općini te da pomagnemo naše privatne poduzetnike, naglasio je Nagrajsalović

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE