Već se jako dobro nazire konstrukcija pročistača otpadnih voda u Murskom Središću

Paralelno s izgradnjom mreže kanalizacije u  sklopu Aglomeracije Mursko Središće odvija se  i izgradnja pročistača otpadnih voda, čiji radovi su dobrano odmakli.

Početak radova, koji uključuju izradu projekta, građevinske dozvole i same radove započeo je 20. srpnja 2020. godine i predviđeni rok trajanja je 23 mjeseca.

Izvođači radova su zajednica ponuditelja Izgradnja d.o.o. iz Domašinca i Loveco d.o.o. iz Rijeke, a ukupna ugovorena vrijednost pročistača 53.351.570,53 kuna.

Glavni projekti i građevinska dozvola ishođeni su po pravilima žute knjige Fidic i u tijeku su građevinski radovi na izgradnji pročistača.

Kapacitet uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je 12.000 stanovnika i time se trajno rješava problem otpadnih voda na području Murskog Središća.

U nadgledanje kako se odvijaju radova na pročistaču došli su gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, direktor investitora, Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, direktor Izgradnje d.o.o. Zvonimir Ovčar i direktor komunalnog poduzeća Murs Ekom Josip Sršan.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE