Završava se obnova čakovečke tržnice, evo kako napreduju radovi

Završava se obnova čakovečke tržnice, dok su radovi u tijeku.

Nova tržnica sastoji se od zelene tržnice – otvorenog natkrivenog partera s 80 klupa duljine 2m za prodaju svježeg voća i povrća, od 7 tipskih kontejnera sa rashladnim vitrinama za prodaju svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda, od čega 4 kontejnera površine 11,3 m² i 3 kontejnera površine 9,7 m², te od zatvorenog mliječnog dijela tržnice površine 72,6 m², gdje će biti smještena 2 reda rashladnih vitrina, ukupne duljine 15 m. Postavljen je i kontejner – zajedničko spremište od 17,2 m².

– Prema sadašnjoj dinamici radova, ako će sve biti po planu, do kraja travnja bi trebali biti gotovi građevinski radovi, a tijekom svibnja planiramo korisnike preseliti na novu/rekonstruiranu tržnicu, kažu iz ČAKOM-a. 

Za vrijeme izvođenja radova na izvedbi uređenja trga i rekonstrukciji tržnice, dakle  od sredine prosinca 2020. godine, obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo odvija se na privremenoj lokaciji koju je odredio Grad Čakovec, a to je parkiralište u stambenoj kategoriji Ulice V. Morandinija (iza gradske ljekarne).

Prodaja na „privremenoj tržnici“ organizirana je kao i prije rekonstrukcije, djelom putem klupa, dijelom putem kioska. Postavljeno je osamdesetak klupa i devet kioska, 2 kioska mliječne tržnice. S korisnicima koji prodaju na „privremenoj tržnici“ sklopljeni su ugovori koji su na snazi do prestanka rada „privremene tržnice“ i svi se oni žele preseliti na novu/rekonstruiranu tržnicu. Klupa za sada ima dovoljno i svima koji su iskazali interes osigurana je klupa. 

Kako napreduju radovi snimio je naš poznati fotograf Zlatko Vrzan!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE