Kako prevladati bolan raskid: Detaljni vodič koji doista djeluje

Neki su raskidi tužni i tihi. Neki su glasni i dramatični. Ali, prevladavanje raskida je potpuno i univerzalno – užasno. Ili, što bi Amerikanci rekli – it really sucks. Pogotovo ako ste vi osoba s kojom se raskinulo. Ipak, u svemu tome postoji barem jedna pozitivna stvar, a to je činjenica da ste potražili načine kako to prevladati. Što znači da ste na dobrom putu i imate u sebi snage kako biste to pregurali.

Osjećaji koje imamo kad naše veze završe u slijepoj ulici mogu biti vrlo različiti. Potezi koji nam daju moć koja nam pomaže proći kroz raskid su zapravo prilično univerzalni. Ovih pet jednostavnih i pouzdanih strategija mogu vam pomoći da to prevladate na što graciozniji, produktivniji i najzdraviji mogući način. Spremni? Idemo!

1. Usredotočite se na sebe

Sad je savršeno vrijeme da si postavite jednostavno pitanje: Jesam li se brinuo/la o sebi i prioritizirao/la svoje potrebe dok sam bio/bila u vezi? Šanse su da je vaš odgovor jedno snažno „ne” ili slabo „pomalo”. To znači da sada imate priliku nadoknaditi prioritete i raditi stvari koje VI želite. Na primjer, neke pojedinačne životne navike koje ste napustili, poput redovitog posjećivanja teretane ili susreta s prijateljem na piću.

Sada se možete vratiti sebi i raditi stvari koje čine VAS sretnima, poput uređenja stana, slušanja novog podcasta ili ponovnog pohađanja tečaja joge. Prestanite se definirati u odnosu na osobu s kojom ste nekada bili. Ovo je vaša priča i VI ste glavni u njoj.

2. Obnovite svoja prijateljstva

Baš kao i gore spomenuta bitna područja vašeg života i osobnosti, prijateljstva mogu biti nešto čemu niste toliko dali prioritet dok ste bili u vezi. Kad naša veza postane ozbiljnija, ne ulažemo toliko vremena i truda u svoja prijateljstva. Znamo da je to pogreška, ali svejedno je pravimo.

Kad smo slobodni, imamo više vremena susresti se prijateljima i društveni život nam cvjeta. A onda, kad pronađemo partnera, odjednom su svi vikendi samo za njega/nju. Sad kad ste ponovo slobodni, obnovite svoja prijateljstva! Usredotočite se na ljude u svom životu koji su uvijek tu za vas. I zabilježite sebi negdje da kad pronađete novog partnera, uvijek nađete vremena za prijatelje.

3. Potrudite se biti zauzeti

Sigurno ste to već čuli. Ali, to može biti i jedna od najtežih stvari za zamisliti kada sve što želite raditi je… ništa. Svi smo to prošli. I potpuno je u redu sklupčati se pod deku s nekom omiljenom hranom koja će vas utješiti i gledati serije na TV-u.

Međutim, kada predugo ne radite ništa, vaše misli mogu odletjeti na mnoga pogrešna mjesta, na primjer, da se pitate što bi vaš bivši/bivša mogli raditi trenutno, pogotovo ako ih se sjetite u dane kada ste se inače viđali. To bi, također, moglo dovesti do najveće pogreške u povijesti veza: slanje poruka bivšima ili nečemu sličnome zbog čega ćete zažaliti kad opet budete pri zdravoj pameti (čitaj: trijezni).

Način da razbistrite glavu i počnete se osjećati bolje o sebi jest biti zauzet. Osim posla, to može biti hobi koji ste napustili, internetski tečajevi, čitanje, vježbanje ili nešto jednostavno, a opet pozitivno, kao što je čišćenje vašeg doma. Ako se usredotočite na to da nešto učinite i poboljšate svoj život, vratit ćete sebi moć i samopouzdanje.

4. Isprobajte nove stvari

Kada se prijaviti za novi tečaj jezika, ako ne sada? Opet, pametno iskoristite svoje vrijeme! Pandemija sigurno ograničava naše mogućnosti, ali toliko toga možete raditi bez napuštanja kuće, poput učenja novih jezika ili svladavanja novih vještina. Ako se nikad niste doživljavali kao nekoga tko je aktivan, možda biste mogli izazvati sebe oprobavajući se u nekom od sjajnih YouTube kanala ili aplikacija za vježbanje? Ako ste već netko tko može mirno sjediti, počnite vježbati meditaciju. Niste osoba vična „Uradi sam” stvarima? Ipak isprobajte neki „Uradi sam” (Amerikanci bi rekli DIY) projekt slijedeći internetski vodič.

Poanta je u tome da ovo vrijeme iskoristite kao priliku da proširite svoje znanje, poremjetite svoju zonu udobnosti i popravite sebe. Sve to kako biste se zabavili i, kad se budete osjećali spremni i okolnosti to dopuste, ponovo uđete u svijet kao nova i poboljšana verzija sebe.

5. Vrijeme je da krenete dalje!

Sada ne biste trebali žuriti u novu ozbiljnu vezi, kako zbog sebe tako i zbog druge osobe koja možda neće uživati u ulozi privremenog partnera. Međutim, to ne znači da ne biste trebali istraživati svoje mogućnosti, jer će vas to uvjeriti da u moru ima još puno „ribe” i pojačati vaše samopouzdanje.

U trenutnim okolnostima, uobičajeni načini izlaska i flertovanja s atraktivnim ljudima u stvarnom životu nisu kao nekada. Što možete učiniti povodom toga? Pa, odgovor je pred vama: napraviti profil za upoznavanje! Pogotovo ako je to teritorij koji prije niste istraživali. Upoznajte druge samce sa sličnim interesima i vrijednostima, uspostavite nove veze, ponovno se uzbudite zbog nekoga kad pročitate njegovu/njenu poruku kad se ujutro probudite. Jer, a vi to znate bolje od bilo koga drugog, apsolutno to zaslužujete.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE