Dan Općine Sveti Martin na Muri proslavljen uz podjelu općinskih priznanja

Općina Sveti Martin na Muri slavi svoje dane, a mještanima su se obratili putem priopćenja koje u nastavku u cijelosti objavljujemo:

U ovim izazovnim vremenima, kada živimo novo normalno, obilježavamo Dan općine Sveti Martin na Muri. Protekla godina bila je isprepletena mnogim događajima s kojima su se naše generacije prvi puta susrele. No, bez obzira na objektivne poteškoće, trudili smo se da naš kraj, naša općina, bude barem mrvicu bolja i mrvicu razvijenija. Surađivali smo s mnogim institucijama i pojedincima kako bi zacrtane ciljeve primakli realizaciji ili ih i završili. Ovim putem svima zahvaljujemo na suradnji i potpori.

    Od mnogobrojnih projekata izdvajamo započetu izgradnju kanalizacijskog sustava kao jednog od najvažnijih infrastrukturnih investicija. Projekt je opsežan i zahtjevan, te će se nastaviti i u sljedećem razdoblju pri čemu treba naglasiti da su za tu realizaciju potrebna i značajna financijska sredstva. Uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU radilo se i na cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi u brježnom dijelu Općine (Kapelščak, Jurovčak, Grkaveščak). Uredila se i proširila cesta, dio pješačke staze te rotor u smjeru Čakovca kao i izgradio regionalni vodovod, a do kraja godine uredit će se i pješačko-biciklistička traka od Žabnika do Hlapičine.

U tijeku je izgradnja druge faze Doma kulture kao jednog od kapitalnih objekata kojima će se omogućiti daljnji društveni, kulturni pa i pedagoški razvoj. Nastavili smo i s daljnjim uređenjem groblja te nabavili hladnjaču. U iščekivanju smo rezultata natječaja kojim ćemo krenuti u daljnje uređenje grobnog krila te pripadajućih sadržaja. Usprkos negativnim trendovima u turističkom sektoru uzrokovanih pandemijom, radilo se i na daljnjem uređenju javne turističke infrastrukture kroz izgradnju i opremanje nove poučne staze „Svetomartinska Mura“ koja je upravo u ova izazovna vremena bila i jest, pravi mamac za relaksaciju i rekreaciju. Projekt „Skelarske hiže“ dovršen je u drugoj fazi uz pomoć sredstava Ministarstva turizma te je dobivena uporabna dozvola, a slijedi nam daljnje uređenje okolnog prostora te riječne skele. Radilo se i na mnogim sitnijim nadopunama cestovne signalizacije, nadopuna javne rasvjete te svim onim aktivnostima kojima se pomagalo dječjim vrtićima, osnovnoj školi, stipendistima, učenicima, a poseban naglasak ove godine dan je mjerama pomoći vezanih uz epidemiju COVID-19. Udruge i društva, aktivna su i trude se u okviru novonastalih mogućnosti. 

    Ovim putem posebice čestitamo i dobitnicima javnih općinskih priznanja: dr. Ivani Babić, spec.ord.obiteljske medicine – za izniman doprinos na području zdravstvene skrbi i odgoja; Stjepanu Horvatu, učitelju glazbene kulture, za izniman doprinos u glazbeno kulturnom djelovanju i izričaju; bistro Jastreb i obitelji Ružman za osobit rezultat u gastronomskoj ponudi i turističkoj promociji Općine Sveti Martin na Muri te ŠRD-u Čikov za osobit doprinos u razvoju ribolovnog sporta, očuvanju okoliša i održivog razvoja u 30 godina od postojanja.  Svojim su radom i zalaganjem svakako iste i zaslužili. 

Ispunjeni optimizmom te nadom u mirnije i sigurnije novo razdoblje, želimo svim mještankama i mještanima, svim prijateljima, partnerima, suradnicima, našim mnogobrojnim udrugama i društvima, djelatnicima Općine i ureda Turističke zajednice, političkim i društvenim akterima, te gostima našeg kraja sretan Dan općine – Martinje.

općinski načelnik – Dražen Crnčec

zamjenik općinskog načelnika – Martin Srša

predsjednica Općinskog vijeća – Petra Novinščak 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE