PETRA TIŠLJARIĆ iz Murskog Središća promjenom prehrambenih navika i vježbanjem smanjila epileptične napade

Iako smo svjesni utjecaja prehrane na vlastito zdravlje, mnogi od nas svaku promjenu još uvijek prebacuju na sutra ili prekosutra, pa godine prolaze, a mi zbog neosviještenosti ili lijenosti, ostajemo u istom, pogrešnom stilu života.

Petra Tišljarić iz Murskog Središća primjer je kako promjenom prehrambenih navika možemo utjecati na svoje zdravlje. Priču o tome podijelila je za Međimurske novine.

Petra je završila ekonomsku školu, ali radi u tekstilnoj industriji, a unatrag godinu dana, uz taj posao, radi i kao wellness savjetnica.

Na promjenu načina prehrane i ostalih životnih navika potaknula ju je bolest. Petra boluje od epilepsije i lijekovi više nisu bili učinkoviti. U potrazi za alternativnim lijekovima, naišla je na nutricionisticu koja joj je dala nekoliko početnih savjeta o prehrani, što se pokazalo veoma učinkovitim. Nakon kratkog vremena osjetila je povećanje energije i bolje raspoloženje, a kroz tri mjeseca, napadi epilepsije su se prorijedili, s dva do tri napada tjedno, na tri do četiri mjesečno.

Uz promjenu prehrane, na vlastitu se inicijativu odlučila i malo pokrenuti, te je započela s redovitim treninzima u kućnoj teretani koju je osmislio i realizirao njezin sin Robin. Treninzi su joj donijeli dodatnu snagu i motivaciju. Riješila se stresa, umora i iscrpljenosti, ojačala svoje tijelo i um i postigla željeni izgled i raspoloženje.

Želja joj je da u novi način prehrane i životnih navika uključi cijelu svoju obitelj, i da potakne što više ljudi da barem pokušaju promijeniti svoju prehranu, da shvate koliko je važna hrana koju u sebe unosimo i način na koji ih konzumiramo. Način prehrane u čak 70 posto utječe na prevenciju bolesti jer djeluje na krvni tlak, rad mozga, šećer u krvi, raspoloženje, skidanje viška kilograma i brojne druge tegobe, te se uz pravilnu prehranu, mnoge bolesti mogu izliječiti, pa čak i izbjeći.

Kao wellness savjetnica, često putuje, educira se na tjednoj i mjesečnoj razini. U tome je pronašla način da se nosi sa svim svojim životnim teškoćama. A još je više usrećuje ako pri tome pomogne i drugim ljudima da postanu svjesni važnosti prehrane i njena utjecaju na zdravlje. (Aleksandra Sklepić)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE