Miši drhtao glas od uzbuđenja, pjesmama rasplakao publiku…

Nakon nebrojeno skandiranja ‘Mišo, Mišo’, kojim su ga pozivali na pozornicu, došao je Mate Mišo Kovač (78) i bacio zagrebačku publiku u trans, piše 24sata.hr

– Dobra večer, čast mi je, svi vi koji ste došli najviše volite sebe, a to je velika stvar. Da vi koji volite sebe dođete na moj koncert i platite ulaznicu. Svaki čovjek je najveći, a Mišo pjeva za njega, rekla je glazbena legenda na početku koncerta.

Čim se popeo, uzeo je mikrofon u ruke i zapjevao hit ‘Poljubi zemlju’.

Drhtao mu je glas od uzbuđenja, mahao je publici. 

– U Zagrebu živim 54 godine. Izađem često van i dam 400 kuna dečkima koje ni ne znam da odu na piće. Takav vam je Mišo, rekao je i nastavio s najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom:

– Imamo reprezentaciju koja može igrati prijateljske utakmice s Italijom, Njemačkom, a prije su igrali s Južnim Jemenom, Gornjim Jemenom. Sad se vidi da smo odlični, bolji od toga da smo drugi na svitu, našalio se Mišo, a fanovi su odmah primijetili da se, unatoč bolesti, uopće nije promijenio po pitanju strasti s kojom govori o nogometu.

Uslijedile su pjesme ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’, ‘Proplakat će zora’, a publika je s jednakim žarom i u isti glas pjevala s kraljem. Nakon svake pjesme rekao bi pokoju misao koja mu je na pameti i nasmijao okupljene. Bile bi to priče o nagradama koje je osvojio i kojih se rado sjeća, ali i o svakodnevnim događajima.

Pjesmom ‘Najljepše su oči moje majke’ rasplakao je mnoge pa su ljudi najčešće u jednoj ruci držali mobitel kojim su snimali pjesmu, a drugom brisali suze.

Najveća euforija ipak je bila kad su započeli prvi taktovi pjesme ‘Samo nas nebo rastavit može’, kako je Mišo i nazvao ovaj koncertni spektakl.

Veliki zagrljaj dobio je kad se na pozornici popeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji mu je uručio i posebnu nagradu, Medalju grada Zagreba za sveukupni doprinos. 

– Milan je moj veliki prijatelj i ako ga više ne izaberete za gradonačelnika, i dalje ću ga voljeti, iskren je bio Mišo.

Dok je Mišo imao pauzu, na pozornici su zapjevali Alen Nižetić, Slavonske Lole i Nina Badrić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE