NAŠ NAGRADNI NATJEČAJ “Mešter za se”: Saša Strelec je hvalevrijedan majstor zlatnih ruku

Saša Strelec iz Male Subotice hvalevrijedan je majstor zlatnih ruku. Pravi Međimurec, koji je uređenje svoje nove kuće uzeo u vlastite ruke.

Odluku da je sam počne uređivati donio je nakon svadbe, budući da su on i supruga Biserka uselili u novu kuću u kojoj je dosta toga trebalo još urediti.

Svi koji su gradili, obnavljali ili uređivali kuću znaju da novca za to nikada dovoljno, a da su majstori preskupi. Tako je i Saša Strelec spletom okolnosti i financijske situacije uzeo alat u svoje ruke i počeo razmišljati o tome što bi mogao izraditi sam, premda je bio bez iskustva.

No velika volja pokretala ga je u namjeri da ostvari svoje planove. Proučavao je što na internetu, što u knjigama tipa – sam svoj majstor, odnosno kako što izraditi.

Kako nema zanata bez alata, tako je alat dijelom posuđivao, dijelom nabavljao, a ideje su dolazile jedna za drugom.

– Sa svakim obavljenim poslom postajao sam sve iskusniji, pa su i radovi koje sam izvodio bili sve veći i kompliciraniji. – kaže Saša, te dodaje da najviše radi s drvom i starom ciglom.

Saša Strelec dnevna soba
Čitavu dnevnu sobu izradio je vlastitim rukama

Mnogo toga izradio je vlastitim rukama. U kući je uredio šank, dnevnu sobu, izradio police za knjige, stol, zidne ukrase. U dvorištu kuće za obiteljska druženja i odmor izradio je veliku pečenjaru, roštilj, uredio terasu, njihaljku, dvorište i kamenjar.

– Budući da sam imao što pokazati prijateljima, koji su se također uvjerili u moje majstorske sposobnosti, sa zadovoljstvom sam pomagao i njima kada je bilo potrebno izrađivati razne stvari. Iza mene je dobrih 20 godina iskustva izrade raznih stvari u slobodno vrijeme, tako da sada više nema te ideje koju nakon toga ne bih mogao sprovesti u djelo. – ponosno je kazao Saša Strelec.

Saša Strelec pečenjara

POZIVAMO VAS na naš novi nagradni izazov za hobiste: “Mešter za se” – Pokažite nam svojih ruku djelo u svom domu i oko njega!

Ako ste sami svoj majstor, pozivamo Vas na novi nagradni izazov Međimurskih novina: “Mešter za se”. Važno nam je da ste hobist, a ne profesionalni majstor.

Pokažite nam što ste sami napravili, izradili ili uredili. Podijelite svoje originalno rješenje u stanu, okućnici, vrtu ili negdje drugdje s drugima. Budite inspiracija.

Ako sami niste hobi-majstor, prijavite takvoga iz svoje bliže okoline: supruga, suprugu, brata, sestru, majku, oca, sina, kćer, rođaka, rođakinju, prijatelja, prijateljicu, susjeda ili susjedu.

Potaknimo jedni druge na aktivnost i razmjenu ideja. Očekuju Vas tri vrijedne nagrade našega stručnog žirija koji će izabrati tri “najmeštra”, uz nagradu za originalno rješenje. To su zasad: bušilica i brusilica, bon od 1000 kn za kupnju alata i knjiga “Mudri savjeti”.

Prijave šaljite od danas dok čitate ovaj broj sve do 15. svibnja na e-mail: [email protected] ili na tel. 040 323-600.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE