Ove subote poslijepodne u Svetom Martinu na Muri međimurski derbi 3. HNL Sjever Polet-Rudar

Ove subote veliki rivali iz susjedstva Polet iz Svetog Martina na Muri i Rudar iz Murskog Središća igraju po prvi put hrvatski trećeligaški međimurski derbi. Ova dva kluba prihvatila su u ovoj sezoni izazov igranja u 3. HNL Sjever, a rasporedom je odlučeno da se međimurski sraz dogodi već u 2. kolu. S obzirom na vremenske uvjete i doba godine ovo je gotovo pa idealan scenarij što se tiče navijača i gledatelja koji će danas od 17 sati sigurno pohrliiti na stadionu Sveti Martin na Muri. Što će biti na terenu ostaje za vidjeti, ali velike vrućine i sparina koja ovih dana vlada u Međimurju nadamo se da će predvečer ipak malo popustiti i da će igrači imati dobre uvjete za igru.

Obje ekipe ovu utakmicu dočekuju nakon poraza u 1. kolu, tako da će zasigurno biti još izraženija želja za pobjedom i tri boda. Domaćin Polet je ipak veliki favorit s obzirom na ekipu koju ima trener Kovačević na raspolaganju.
– Dobro smo krenuli u utakmicu, na vrijeme poveli i nakon toga trebali smo riješiti utakmicu. Međutim domaćin se vratio u igru i na kraju umjesto da rutinirano završimo utakmicu i uzmemo bod nesmotrenost kod penala i bodovi su izgubljeni. To je neiskustvo i okrećemo se međimurskom derbiju, u kojem cijenimo naše goste, ali ne zanima nas ništa drugo osim pobjede – kazao je trener Poleta Mario Kovačević.
Njihov protivnik Rudar još se nije ekipirao i u potrazi su za još pojačanja. Sreli smo predsjednika Damira Cilara koji nam je to potvrdio i najavio lokalni derbi.
– Susret je to dva susjeda, tradicionalni derbi u kojem smo znali i mi dosta puta iznenaditi. Ovaj puta biti će puno teže, Polet je veliki favorit, ali vjerujem da će naš trener postaviti dobru taktiku i velikim angažmanom svih igrača možemo ostati neporaženi – optimističan je predsjednik Rudara.

Utakmica 2. kola između Poleta i Rudara igra se ovu subotu, 31. kolovoza u Svetom Martinu na Muri s početkom u 17 sati. (md)

Foto: NK Polet Sveti Martin na Muri

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE