Bacite u smeće plastične kutije od sladoleda, opasno ih je ponovno upotrijebiti

Hm, velika plastična kutija koja nam je ostala nakon što smo pojeli sladoled izgleda baš praktično, zar ne? Još ima i poklopac koji fino prijanja pa je opereš misleći kako nju je šteta baciti jer će sigurno dobro doći za nešto, donosi miss7

Naravno, ostalo ti je juhe ili nekog drugog jela od ukusnog ručka i – pošto se jelo ne baca – čini se kako bi kutija od sladoleda bila idealna da hranu u nju pospremiš do sutra. A ove su plastične kutije baš zgodne i za zamrzavanje hrane, zar ne?

Ribizli, nasjeckani peršin, one dvije punjene paprike koje će dobro doći kad ne stigneš kuhati ručak…Ne, ne i ne! Plastično pakiranje od sladoleda odmah nakon što pojedeš sladoled baci u smeće – jer ponovno korištenje može postati jako opasno!

Stvar je u plastici… Prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti kemikalije na namirnice koje spremamo u njih. U to se ubrajaju kemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Posebno kad kutije pereš vrućom vodom, stavljaš u njih hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može “nagristi” plastiku ili, ako hranu u tim kutijama zagrijavaš u mikrovalnoj pećnici. Proizvođači garantiraju bezbrižno korištenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji – međutim, kad se isprazni, kutija se mora baciti u smeće. Radije nabavi posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možeš više puta koristiti. Ne smije se zamrzavati baciti u smeće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE