FOTO: OŠ „Petar Zrinski” Šenkovec pripremila priredbu za Erasmus goste

U Domu sindikata u Čakovcu održana je svečana priredba povodom dolaska Erasmus gostiju Osnovne škole „Petar Zrinski” Šenkovec. Ravnatelj škole Vladimir Novak u pozdravnom je govoru istaknuo ponos što je njihova škola po prvi put uključena u Erasmus+ “Listen, look and take part in! This is our cultural heritage.”

priredba Erasmus OŠ Šenkovec (1)
Dunja Novak koordinator ovog projekta u Hrvatskoj

Učiteljica i koordinator projekta u Hrvatskoj Dunja Novak naglasila je kako je cilj ovog  projekta upoznati kulturu drugih naroda te prikazati svoju, a glavni naglasak je na tradicionalnoj glazbi i plesu jer je to najlakši način da se djeci drugih država prikaže kulturna baština pojedine države. U projekt je uključeno šest zemalja: Španjolska, Italija, Portugal, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Hrvatska. OŠ „Petar Zrinski” Šenkovec tako će ovih dana ugostiti unutar ovog projekta 16 profesora i 18 djece.

Za goste su pripremili zborski nastup pjevačkog zbora osnovne škole, splet tradicionalnih igara koje su izveli mali folkloraši KUD-a Mačkovec, a nastupila je i studentica Lea Šprajc, bivša učenica ove škole. Predstavnicima gostiju uručeni su prigodni pokloni.

Uz ravnatelja pozdravne riječi domaćinima i gostima uputili su načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat i te u ime Međimurske županije Blaženka Novak  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport. Idućih dana će unutar projektnog dana učenici učiti kako se izrađuju cekeri, oslikavat će se kišobrani koji će biti izvješeni ovog ljeta na Porcijunkulovom, izrađivat će se licitarska srca, a gosti će imati priliku doživjeti i dio međimurske prirodne baštine izletima na Muru, Žabnik i mlin.

foto: rr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE