Bernardi zlatna medalja na sajmu u Ženevi za inovativni Antiflux madrac

Specijalni medicinski madrac Antiflux Ag Bernarde Cecelje iz tvrtke Bernarda d.o.o., osvojio je zlatnu medalju na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi koja se održala prošlog tjedna od 10. do 14. travnja.

U čitavom nizu nagrada i priznanja dobivenih za svoja inovativna rješenja, tvrtka Bernarda može se pohvaliti novom visokovrijednom nagradom za Antiflux Ag madrac, namijenjen prvenstveno ljudima koji boluju od GERB bolesti, odnosno, gastroezofagealne refluksne bolesti.

GERB je stanje koje nastaje kada se, zbog oslabljenog mišića između želuca i jednjaka, želučani sadržaj vraća u jednjak (reflux). Posljedice ovog stanja su žgaravica, povraćanje i bolno gutanje, ali refluks može imati utjecaj i na okolne organe, kao što su pluća, glasnice i ždrijelo. Uz manje ili veće komplikacije može uzrokovati kronični kašalj, laringofaringealni refluks, astmu, aritmije i nekardijalnu bol, šećernu bolest, eroziju zubi, sindrom nadraženog crijeva, poremećaj sna, anksioznost pa sve do nastanka karcinoma jednjaka. GERB je kronična bolest koja ometa kvalitetu svakodnevnog života pa tako i sna bolesnika.

Upravo u tu svrhu medicinski madrac Antiflux Ag projektiran je s kosom dodirnom površinom. Gornja strana madraca viša je od donje strane madraca. Linearna kosina od gornje do donje strane osigurava pravilan položaj kralježnice tijekom spavanja, a s druge strane dovoljna je razlika da gravitacija spriječi istjecanje sadržaja želuca u jednjak. Počne li se s korištenjem madraca Antiflux Ag s pojavom prvih simptoma bolesti, može se spriječiti korištenje lijekova i u krajnjim slučajevima kirurških zahvata.

Na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi predstavilo se 11 hrvatskih inovatora, a osvojene su dvije zlatne, četiri srebrne i pet brončanih medalja.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE