Svi žele u Prelog: Grad sam kreće u izgradnju 40-tak stanova

Nedostatak stambenog prostora rak-rana je u Prelogu. Suočeni s doseljavanjem mladih obitelji, ali i novih zaposlenika na područje grada koji traže i svoj krov nad glavom, Prelog kreće u vlastitu stanogradnju i to preko svoje Gospodarske zone d.o.o. koja će biti nositelj projekta najavljuje gradonačelnik Kolarek. Naravno ta gradska tvrtka će se za to morati i preregistrirati kod Trgovačkog suda u Varaždinu.

Stambena zgrada između DG Sporta i KTC-a

Gradonačelnik kaže da je to za sada ideja, ali koja je razrađena i ima sve temelje da se krene u realizaciju.

– Stambena zgrada bi se protezala na površini od 2330 kvadrata, imala bi prizemlja i dva kata sa 40-tak stanova, ističe Kolarek. Lokacija je naravno, preloški jug, na završetku ulice Matije Gupca, odnosno nedaleko od postojećeg sportskog centra DG sport prema KTC-u. Uz zgradu, napravio bi se i parking sa uređenom zelenom površinom.

Kako je to za sada samo ideja, u pripremi je izrada idejnog projekta, slijedi glavni projekt, izrada troškovnika da se sazna koliko bi otprilike sve to skupa stajalo, odnosno kvadratni metar stana.

-Tada bi krenuli i s obavijesti prema van pa vidimo hoće li se možda javiti i zainteresirani građani za predfinanciranje budućeg stana, ističe gradonačelnik dalje.

Financiranje izgradnje kreditom

Za samu gradnju, Grad bi uzeo kredit čime bi bio jedini vlasnik novogradnje. Naravno, tako dugo dok stanove ne rasproda ili pak iznajmi.

Prema njegovim riječima, za sada za tu novu zgradu ne razmišlja o nekom javno-privatnom partnerstvu, odnosno partneru koji bi sufinancirao projekt. Ako sve krene planiranim tempom, već na jesen bi na teren trebali izaći prvi bageri.

Rušiti će se i stara zgrada u samom središtu?

Što se tiče stambenih problema, jedan od njih je i onaj starih kuća, ali i zgrada. Nakon što je srušena jedna od kuća koja je predstavljala opasnost, sada Kolarek najavljuje i slično rješenje stare zgrade u tamošnjoj Glavnoj ulici koja, prema gradonačelnikovim riječima predstavlja pravo ruglo Grada.

– Radi se o staroj zgradi koja je u vlasništvu tamošnjih stanara no nalazi se na gradskom prostoru. Gorući je to problem kojeg naprosto moramo riješiti. A to jedino možemo preseljenjem stanara, naravno shodno međusobnom dogovoru, u novu stambenu jedinicu. Tada bi se i na tom prostoru, kaže, mogla izgraditi još jedna, nova moderna stambena jedinica. 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE