BOŽIĆNI SAJAM u Prelogu: Tradicionalni klecinprot učenika Srednje škole Prelog nestao u trenu!

Preložani su doista pogodili dan za održavanje svog Božićnog sajma. Vani pada snijeg, lagani minus je u zraku, grijani šator i prigodna glazba, momenti su koji su doprinijeli onome nešto u zraku za pravi doživljaj Sajma.

Za razliku od prijašnjih godina i Grad Prelog odlučio se za organizaciju Božićnog sajma u grijanom šatoru. Sajam je okupio i domaće izlagače ali i gostujuće iz susjednih županija. Uz brojne udruge našli su se i proizvođači meda, rakija, domaćeg kruha te prigodnih božićnih ukrasa.

Po tradiciji, učenici tamošnje Srednje škole pripremili su tradicionalni klecinprot koji je nestao u trenu. Istu sudbinu doživjeli su i njihovi kolači. Pažnju su privlačili i ukrasi od starog papira (kuglice i vjenčići), učeničke zadruge Drava. U božićnom raspoloženju svi smo nekako mekana srca pa se ni štand udruge Mura s radovima njihovih članova nije zaobilazio. Puno posla imao je i štand tamošnje Udruge umirovljenika. No, nekako je najveća gužva bila oko grijalica gdje su se grijali smrznuti prsti i ruke.

Piše: Vlasta Vugrinec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE