KINO ZA MLADE: Lady Bird uz ulaz od simboličnih 10 kuna

lady bird

Srednjoškolska filmska tribina “Kino za mlade” nastavlja se i u studenom. Od početka školske godine prvog petka u mjesecu u Centru za kulturu Čakovec na ovoj su tribini održane projekcije filmova Oblak i Sretno dijete.

Uvodničarka u film je Sunčica Novak, prof. španjolskog jezika i pedagogije. Tribina je program koji je dobrodošao u interaktivnosti nastavi profesorima i učenicima pa će teme za razgovor biti odnosi u obitelji, prijateljstvo i odrastanje (korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, sociologija, psihologija, sat razrednog odjela).

Greta Gerwig provela je nekoliko godina pišući scenarij za priču o godini dana u životu umjetnički senzibilne tinejdžerke Christine (Saoirse) koja je samoj sebi nadjenula ime iz naslova filma, njezinom turbulentnom odnosu s majkom Marion ( Metcalf) i odrastanju. Redateljica je izjavila kako želi napraviti film koji će odisati atmosferom sjećanja, te ponuditi žensku protutežu filmovima poput Odrastanje (Boyhood, 2014.) Film je dosad osvojio brojne nagrade i nominacije, te je svrstan među deset filmova godine prema Američkom filmskom institutu. (zvor: https://www.art-kino.org/hr/film/lady-bird )

Filmski program Kina za mlade nastavit će se i u drugom polugodištu s novim filmovima, od veljače do svibnja 2019. – prvi petak u mjesecu u dvorani Centra za kulturu.

Ulaz iznosi simboličnih 10 kuna.

Ostavi komentar