U Čakovcu uhićen muškarac za izvlačenje milijuna iz Jadranske banke

U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, službenici Odjela za gospodarski krimininalitet PU Šibensko-kninske, zbog sumnji na izvlačenje milijunskog iznosa novaca iz Jadranske banke d.d. Šibenik, u utorak su u Šibeniku uhitili i priveli više osoba.

Rano jutros započela je serija uhićenja osumnjičenika za kaznena djela počinjena proteklih godina u šibenskoj Jadranskoj banci, a prema informacijama kojima raspolaže ŠibenikIN, dosad su uhićene četiri osobe, tri u Šibeniku i jedna u Čakovcu.

– Zbog sumnji na počinjenje kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci, za sada su istragom obuhvaćene četiri fizičke osobe i jedna tvrtka – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske županije.

Iz policije nam je potvrđeno da je zbog ovoga, danas ujutro uhićen u Čakovcu 66-godišnjak.

Naša neslužbena saznanja govore da se radi o čakovečkom građevinskom poduzetniku N.Ž. koji je u našoj javnosti ponajviše poznat po najavi velikog, ali propalog graditeljskog poduhvata “Vrtovi Ivanovca”.

Uhićeni građevinski poduzetnik prepraćen je u PU Šibensko-kninsku. Očekuje se da će biti priveden sucu istrage, nakon čega će biti poznato hoće li biti određen i istražni zatvor.

U svom stanu na Šubićevcu prvo je jutros uhićen Ivo Šinko, bivši predsjednik uprave Jadranske banke kojeg je 2007. godine britanski magazin Finance Central Europe proglasio najboljim hrvatskim bankarom godine. Na radnom mjestu u banci, uhićeni su potom dopredsjednica uprave banke Marija Trlaja te član uprave Mirko Goreta, kojeg je nedavno SDP izabrao predsjednikom svog Odbora za financije, kao šibenske vlade u sjeni pred nadolazeće lokalne izbore.

Prema neslužbenim podacima sumnja se da su od Jadranske banke dobivena velika kreditna sredstva, ali po svemu sudeći negdje je zapelo u otplati istih, zbog čega je između ostaloga banka zapala u ogromne probleme, pa je morala biti sanirana.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE