Hrvatska je nastup na Europskom prvenstvu u Švedskoj otvorila protiv Rusije, aktualnih olimpijskih pobjednica. Unatoč čvrstom startu i dobrom igrom u drugom poluvremenu Hrvatice nisu uspjele iznenaditi Ruskinje.

Konačni rezultat je bio Hrvatska – Rusija 26:32 (13:16).

Pred izabranicama Gorana Mrđena sada je drugi susret skupine D protiv Norveške.

Dobar start Hrvatica, čvrstom obranom nisu dopuštale Ruskinjama da stignu do gola. Sonja Bašić s linije sedam metara postavila je 1:0, dok su protivnice na prvi pogodak čekale punih pet minuta kada hrvatsku mrežu trese Anna Vjahireva za 1:1. Igralo se gol za gol sve do desete minute kada Rusija iskorištava grešku naših u napadu i preko Dmitrijeve i Skorobogatćenko odlazi na +2 (6:4). Na pogodak zaostatka Hrvatsku dovodio Vesna Milanović-Litre (5:6). Imala je Rusija u 14. minuti priliku odvojiti se na +3, ali spremno svoja vrata zaključava Gabrijela Bešen. Odmah to iskorištava naš napad koji zabija za 7:8. Hrvatska je imala i dva igrača više, ali nije to uspjela iskoristiti. Nastavio se lov na Ruskinje koje su stalno bježale za gol ili dva. Na kraju poluvremenu bilo je 16:13.

Rusija je drugo poluvrijeme otvorila eksplozivno s četiri uzastopna pogotka za 20:16. Previše tehničkih grešaka koštale su naše djevojke, a prvi pogodak u drugom dijelu stiže nam tek u 36. minuti zgoditkom Penezić za 15:21. Rusija je još pobjegla na 23:16 i tu su stale. Gotovo deset minuta Ruskinje nisu mogle zabiti gol, a naše djevojke su to iskoristile te su do 47. minute, uglavnom preko Vesne Milanović-Litre, smanjile na 19:23. Potpuno se probudila hrvatska klupa i u posljednjih deset minuta ušla sa samo minus dva (23:25). Dalje nije išlo, a Rusija se odvojila na 29:25. Do kraja susreta ostala je jednaka razlika te je po posljednjem sučevu zvižduku Rusija slavila 32:26.

U susretu su zaigrale obje reprezentativke iz Međimurja. Ali niti Nikolina Zadravec niti Paula Posavec nisu uspjele dati gol.

Sljedeći susret skupine D Hrvatska igra 7. prosinca, u 20:45 sati, a protivnik je Norveška.

Foto: EHF

Ostavi komentar