Sjajno su mu išle desetke, pogotci u centar. Skinuo je čak 14 puta više od 10,4 što je svjetski vrijedan rezultat.

Iza pištoljaša Streljačkog kluba Alzas Čakovec naporan je, ali odličan vikend. Jedan rezultat posebno će se pamtiti.

Saša Kralj, već duže vrijeme glavna uzdanica čakovečkog kluba na Trofeju Salone u Solinu u subotu otpucao je osobni rekord i vrlo vrijednih 575 krugova. Sjajno su mu išle desetke, pogotci u centar. Skinuo je čak 14 puta više od 10,4 što je svjetski vrijedan rezultat. Ispred njega bili su samo profesionalci, pištoljaši koji konkuriraju za olimpijske i svjetske medalje: Damir Mikac iz Srbije i naturalizani hrvatski strijelac Slovenac Uroš Kačavenda. Mikac je briljirao s 590 krugova, rezultat s kojim se osvaja olimpijska medalja, dok je hrvatski reprezentativac Kačevenda polučio isti rezultat kao Kralj, ali je čak 16 puta upucao centar i desetku.

Uz turnirski dio natjecanja održano je ujedno i 1. kolo Prva A hrvatske streljačke lige u kojem je Alzas zauzeo odlično 3. mjesto. Za Alzas su nasupili: Ivica Takač, Saša Kralj, Natalija Kikelj-Vugrinec pod vodstvom Marijana Turk.

Odmah nakon turnira održano je drugo kolo First lige u Ormožu gdje je Alzas ekipno zauzelo 3. mjesto i nakon 2. kola ostali su poretku također na 3. mjestu. Saša Kralj poslije dva kola je na 4. mjestu u pojedinačnom poretku. Slijedeće 3. kolo je u Raabu Austrija od 7-10. prosinca.

 

Ostavi komentar