4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Seniori MRK Čakovec ostvarili petu pobjedu, i to protiv Koprivnice

Iako ponovno nekompletni, seniori MRK Čakovec ostvarili su petu pobjedu iz isto toliko odigranih utakmica. Konačni rezultat je RK Koprivnica – NOA protiv MRK Čakovec 22:38 (10:16).

Vodili su domaćini na početku susreta kada su poveli s 3:0 te kod rezultata 8:7, nakon čega su Čakovčani u potpunosti preuzeli inicijativu i susret rutinski priveli kraju s velikom razlikom od 16 golova. Najefikasniji u našim redovima ovog puta bio je Marko Petek koji je iz 12 pokušaja zabio 11 golova. Loša vijest ove utakmice je ozljeda Daria Horvatića.

Momčad MRK Čakovec i dalje se nalazi na diobi prvog mjesta s Dugim Selom koji su trenutno bolji za tri gola u ukupnoj gol razlici, a nadamo se da će u istom ritmu nastaviti i ove subote, 20.10.2018. u dvorani Graditeljske škole Čakovec, s početkom u 18:30 sati, kada im u goste dolazi ekipa Garešnice.

Za MRK Čakovec nastupali su: vratari – Nikola Hajdarović i Nikola Marciuš te igrači u polju – Ivan Srnec (5), Vedran Škrobar (2), Fabijan Farkaš (3), Nikola Petek (4), Tibor Tkalčec (2), Zoran Jeftić (5), Erik Horvat (2), Marko Petek (11), Petar Sklepić (2) i Vjeran Toplek (2).

2. kolo III. HRL SJEVER

RK BJELOVAR 2 – MRK ČAKOVEC 2 27:37 (15:18)

Protekle subote druga ekipa MRK “Čakovec” odigrala je svoju drugu utakmicu sezone na gostovanju u Bjelovaru protiv 2. ekipe RK “Bjelovar”.

Čvrsta utakmica u kojoj su mladi rukometaši Čakovca ponovo pokazali karakter i zajedništvo. Prvo poluvrijeme se odigralo korektno i u vrlo brzom tempu gdje su imali više propusta u obrani no istovremeno se vrlo dobro kompenziralo u napadu. U 20. minuti utakmice kod rezultata 12:10 potpuno MRK Čakovec preokreće tijek utakmice i serijom od 8:3 osiguravaju stabilnu prednost za drugo poluvrijeme, 15:18.

U drugom poluvremenu domaći igrači promijenili su taktiku pa su mirnijom igrom i organiziranim napadom pokušali doći do pogotka. No, obrana Čakovca je taj stil igre prihvatila i odigrala savršeno. Uslijedile su i tehničke pogreške domaćina te brze kontre i polukontre koje su Čakovčani rado iskoristili. Petnaest pogotka Čapalije u mreži domaćina je bilo previše da se pomisli na bilo koji drugačiji ishod od još jedne pobjede Čakovčana.

1. kolo I. HRLDB sjever za dječake rođene 2008./2009.

Iz MRK Čakovca stiže još jedna nova generacija dječaka koja je prošli vikend kročila u svijet takozvanog “velikog rukometa”. Dječaci rođeni 2008./2009. godine prvi su put naime, zaigrali pravi natjecateljski rukomet. Do sad su se natjecali u mini rukometu, a prvo kolo donijelo im je brzi uvid u to koliko prilagodbe i posla ih čeka kako bi u istom bili i uspješni.

U prvom kolu odigrali su dvije utakmice, koje su se igrale u NGC Aton u Nedelišću. Prva utakmica protiv RK Ivančice iz Ivanca rezultatski je bila zanimljivija nego što to govori krajnji rezultat, pobjeda Ivanca 12:19. Druga utakmica je bila jednosmjerna ulica u korist gostiju iz Varaždina koji su od samog početka pokazali ozbiljniji rukomet i bez imalo problema utakmicu završili s visokih 21:5 u svoju korist (zanimljivo svih pet golova za Čakovec postigao je isti igrač, Karlo Batisweiler). Iako rezultati nisu ovaj put bili pozitivni, ostaje nada da će iz ovih utakmica uspjeti izvući neke zaključke za ubuduće te još više trenirati i napredovati kako bi mogli konkurirati na utakmicama u ostalim kolima koja su pred njima.

Za MRK ČAkovec su igrali : Brkić I., Kovač K. (1), Topolko V. (2), Batisweiler K. (7), Buvač B. (4), Horvatić F., Horvat D., Bukal S., Rakić P., Žvorc L. (1), Belović J. (2).
Trener: Kraljić Matija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE