Čak 14 hrvatskih A-reprezentativaca zaigralo na turniru “Međimurec”

Savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Stjepan Merkaš svečano su danas proglasili Međunarodni nogometni turnir pionira U-13 Međimurec 2017 otvorenim.

Srebrić je u svom govoru na ceremoniji otvorenja istaknuo je kako je čak 14 hrvatskih A-reprezentativaca u svojim mlađim danima nastupalo na ovom turniru što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Merkaš je proglašavajući turnir otvorenim kazao kako jedno malo mjesto u Međimurju uspjelo napraviti veliki organizacijski pothvat okupivši renomirane ekipe.

– Ovakav turnir nije samo promocija međimurskog, već velika promocija hrvatskog nogometa – naglasio je Merkaš.

Izaslanik japanskog veleposlanika u RH i treći tajnik u japanskom veleposlanstvu Ryohei Nakajima prisjetio se nogometne suradnje njegove zemlje s Hrvatskom koja traje od 2002. godine i Svjetskog nogometnog prvenstva. Pohvalio je dolazak Oxale iz Tokia na turnir čime se ispunjava misija japanskog sporta o doprinosu poboljšanja svijeta kroz sport.

Zamjenik međimurskog župana Josip Grivec poželio je svu sreću nogometašima koji nastupaju uz želju da kući ponesu lijepe uspomene. Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania pak je rekao kako je ovaj turnir jedna od najboljih promidžbi ne samo općine nego cijelog kraja.

U ime domaćina NK Međimurca predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ivan Ganzer posebno se zahvalio sponzorima i pokroviteljima, nacionalnom nogometnom savezu, županiji i općini, bez kojih se turnir ne bi mogao održati.

Ceremonija svečanog otvorenja, zbog kiše, po prvi puta je održana pod šatorom postavljenim kod prostorija NK Međimurec. Ceremoniju su uveličale Mažoretkinje Općine Nedelišće, a himnu „Lijepu našu“ je izvodio Puhački orkestar Općine Nedelišće.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE