Naše odbojkašice na pijesku rasturaju među velikim curama

Na samom završetku pjeskaške sezone odbojkašice KOP Čakovec osvojile su 2 srebra u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Velika završnica Kupa Hrvatske održavala se početkom rujna na zagrebačkom Jarunu a naše odbojkašice su postigle rezultate koje ni same nisu očekivale. Borile su se protiv jake konkurencije iz cijele Hrvatske, a u finalu su igrale u parovima protiv Puljanki. Srebrnim medaljama su se okitile par Inka Varga i Ema Frančić te Iva Bulović i Mirjam Varga. U klubu s razlogom konstatiraju kako je ovo jedna od najuspješnijih sezona. Na jesen se vraćaju dvoranskoj odbojci jer pjeskaška sezona traje od svibnja do rujna mjeseca zbog vremenskim uvjeta.

Odbojka na pijesku ima neka drugačija pravila od one dvoranske, a osim podloge i broja igračica, razlikuju se u samoj veličini terena koji je manji kod odbojke na pijesku.

Odbojkašice s trenerom Ivanom Vabecom
Odbojkašice s trenerom Ivanom Vabecom

-Odbojku treniram već 6 godina, dok je ona na pijesku ipak novitet koji intenzivno treniramo godinu dana. Upravo iz tog razloga smo jako ponosne na vrlo dobre rezultate koje smo postigle već u samome startu. Dojmovi s Kupa Hrvatske su odlični, stekle smo razna prijateljstva a najvažnije da smo se međusobno još dodatno povezale, rekla je srebrna odbojkašica Inka Varga.

Odbojkašica Inka Varga
Odbojkašica Inka Varga

U sklopu odbojkaške sezone na pijesku sa Zajednicom grada Čakovca organiziran je ljetni kamp ‘Svaki tjedan sport jedan’ kojem je pristupilo 80 polaznika. Također organiziran je memorijalni turnir za trenera Rajka Kolareka te pojedinačno prvenstvo ove sezone. Odbojka na pijesku u sezoni trenira se na terenima Gradskih bazena Čakovec.

Igračice KOP Čakovca na najljepši način završile su ovogodišnju sezonu osvajanjem srebrne medalje u Kupu Hrvatske, tako da pored već osvojene srebrne medalje kadetkinja u klupskom prvenstvu Hrvatske, u klubu mogu samo konstatirati da je ovo jedna od najuspješnijih sezona. Posebno raduje činjenica da su igračice KOP-a Čakovec među najmlađima, a za svoju igru i borbenost uvijek dobivaju komplimente od stručnjaka koji prate natjecanja.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE