Nina Perin iz Studija ljepote Inn savjetuje o pedikuri: Pripremite svoja stopala i nokte za ljeto i sandale!

Pedikura ili njega stopala potrebna je sve većem broju ljudi jer su njegovana stopala znak njegovanog tijela, a nogama daje osjećaj lakoće. Osim toga, pediker nakon pregleda stopala može uočiti probleme i savjetovati klijenta da potraži stručnu medicinsku pomoć.

Zašto je važna njega stopala, odnosno pedikura?

Ljudsko je stopalo sastavljeno od 26 kostiju, koja su uzglobljena u 35 zglobova, povezanih s preko 100 ligamenata. Mišići potkoljenice pokreću stopala, a korak započinje oslanjanjem na petu, zatim tlo dotiče vanjski rub, a potom prednji dio stopala. Palac završava pokret odbacujući stopalo naprijed, u iskorak. Svakodnevno napravimo 5.000 do 20.000 koraka. Da bi stopala mogla dobro obavljati svoju zadaću, važno ih je njegovati. Mnogi od nas se sjete svojih stopala tek kad se ona razbole zbog naše stalne i uporne nebrige, a nose nas cijeli život.

Koje probleme prevenira redovita pedikura?

Pedikura pomaže u pravilnom držanju i omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinirana s masažom stopala, peelingom, maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući učinak. Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože, kao što su žuljevi i kurje oči, urasle nokte i infekcije koji su povezani s tim problemima. Nakon kupke, stopala se obrađuju skalpelom, rašpicama ili frezom, ovisno o potrebi. Uklanja se tvrda koža sa stopala, peta, natisci, kurje oči, nokti, kožica oko noktiju, a zatim slijedi završno zaglađivanje kože i nanošenje preparata za njegu.

nina perin studio ljepote inn

Kozmetička ili medicinska pedikura?

Razlikujemo kozmetičku i medicinsku pedikuru. U kozmetičkoj pedikuri obrađuju se i skraćuju nokti, uređuje se kožica oko noktiju i zadebljala koža. Ova vrsta pedikure idealna je za osobe koje imaju zadebljalu kožu stopala te žele dobiti glatka i njegovana stopala.

U medicinskoj se pedikuri pored zadebljale kože i obrade noktiju rješava i problematika nogu i noktiju, kao što su urasli nokat, zadebljali nokti ili kurje oči. Ova vrsta pedikure značajno će ublažiti tegobe  koje se javljaju sa ovakvim problemima na stopalima.

Estetski dio pedikure uključuje lakiranje klasičnim lakom za nokte ili trajni lak na noktima stopala koji je vrlo dobar izbor jer ta vrsta lakiranja zadržava se na noktima do četiri tjedna, te stopala izgledaju vrlo uredno i lijepo duže vrijeme.


Uredite i njegujte svoja stopala u Studiju ljepote Inn! Neka Vam korak bude lak sa ljepšim i zdravijim stopalima. Rezervirajte svoj termin za medicinsku ili kozmetičku pedikuru u Studiju ljepote Inn! Neka i vaša stopala zablistaju!

Nazovite na telefon 040/314-410, pošaljite mail na [email protected] ili dođite na adresu Zrinsko Frankopanska 6, Čakovec i naručite se za pedikuru.

Radno vrijeme: ponedjeljak, srijeda, petak: 13:00-20:00, utorak, četvrtak: 8:00-16:00, subota: 8:00-13:00

Ostavi komentar