Za eksploziju u Bejrutu nitko bitan neće odgovarati?

Kako piše Večernji list, Amir Kanso, analitičar i novinar iz Bejruta osvrnuo se na glavna pitanja vezana uz eksploziju u Bejrutu.

Na pitanja tko je ustvari odgovoran za ovu strašnu katastrofu i tragediju, rekao je kako su odgovorni svi koji su znali da se amonijev nitrat tamo nalazi.

Naime, 2750 tona umjetnog gnojiva na bazi amonijeva nitrata bilo je zaplijenjeno s ruskog teretnog broda prije 6 godina.

Od tada, nalazilo se u skladištu te se nitko nije zamarao niti razmišljao da ga premjesti.

Kanso govori kako su krivi svi koji su znali da se amonijev nitrat tamo nalazi, a nisu reagirali. Sada svi lopticu krivnje prebacuju jedni na druge.

Problem je u tome što su svi, koji su nešto znali, šutjeli o tome.

– Krivci će biti male ribe, a oni na visokim pozicijama oprat će svoje ruke, zaključio je Kanso.

Kaže kako postoje razne teorije na koji je način došlo do katastrofe.

Prva teorija govori kako je Izrael napao skladište oružja Hezbollaha, šijitske islamističke političke stranke i militantne skupine. Druga govori da je Hezbollah tamo postavio bombu. Treća tvrdi kako iza svega stoji ISIL.

Pravi uzrok se ne zna, a Kanso kaže kako će istraga, kako je i najavio predsjednik Libanona Michael Aoun, biti transparentna.

Pravi uzrok bi se istragom trebao saznati, neovisno o tome radi li se o nesretnom slučaju ili o sabotaži vanjskog faktora, piše Večernji list.

Najtužnije od svega jest činjenica da će posljedice snositi obični ljudi, dok će oni na visokim pozicijama šutjeti o tome.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE