Danas se obilježava Svjetski dan radija: Koju stanicu najviše slušate?

Svjetski dan radija obilježava se svake godine 13. veljače još od proglašenja 2011. od strane država članica UNESCO-a, koji je osvojila Opća skupština UN-a 2012. kao Međunarodni dan.

Moćan medij sa stogodišnjom tradicijom, još je i danas veoma popularan te jako raširen medij koji svoju popularnost duguje i tome što, osim slušanja, ne zahtijeva našu interakciju.

Radio je snažan medij za slavljenje čovječanstva u svoj njegovoj raznolikosti i predstavlja platformu za demokratski diskurs. Na globalnoj razini radio je i dalje najkonzumiraniji medij. Ova jedinstvena sposobnost da dopre do najšire publike znači da radio može oblikovati iskustvo različitosti društva, biti arena za sve glasove da govore, da budu predstavljeni i da se čuju. Radijske postaje trebaju služiti različitim zajednicama, nudeći širok izbor programa, stajališta i sadržaja, te odražavati raznolikost publike u svojim organizacijama i aktivnostima.

Radio je jeftin medij posebno prikladan za dosezanje udaljenih zajednica i ranjivih ljudi, nudeći platformu za intervenciju u javnoj raspravi, bez obzira na razinu obrazovanja ljudi. Također igra ključnu ulogu u hitnoj komunikaciji i pomoći u katastrofama.

Radio je u jedinstvenoj poziciji da okupi zajednice i potakne pozitivan dijalog za promjenu. Slušajući svoju publiku i odgovarajući na njihove potrebe, radijske usluge pružaju raznolikost pogleda i glasova potrebnih za rješavanje izazova s ​​kojima se svi suočavamo, poručuju iz Ujedinjenih naroda povodom Svjetskog dana radija.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE