Susjedi Slovenci proglasili kraj epidemije!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Glasnogovornica slovenske Vlade Maja Bratuša rekla je na konferenciji za novinare da se epidemijsko razdoblje danas završava, piše 24ur.

Danas je zadnji dan epidemije. Epidemiološka situacija u Sloveniji je povoljna, zahvaljujući svima koji su poštivali mjere i odlučili se na cijepljenje , posebno pni koji su s eponašali odgovorno, dodala je u nastavku.

Proglašenja kraja epidemije ne znači i ukidanje svih mjera.

Još uvijek imamo 122 hospitaliziranih u bolnici, od toga 40 na odjelima intenzivne njege, rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Franc Vindišar.

Svi danas važeći pravilnici ostaju potpuno isti, vlada će ih pretresti u četvrtak. Dakle, danas su sve mjere još uvijek na snazi, dodao je u nastavku.

Čak i nakon završetka epidemije, PCT sustav (bolesni, cijepljeni, testirani) ostaje na snazi ​​za ulazak u zatvorene prostore u barovima, na kulturnim i sportskim događanjima i u smještajnim objektima.

Potrebno je osigurati 10 četvornih metara po osobi na priredbama bez fiksnih sjedala, tri metra razmaka između stolova i maksimalno 75% popunjenosti smještajnih objekata i na priredbama.

Gdje je moguće, aktivnosti bi se trebale odvijati na otvorenom, zatvoreni prostori trebali bi se redovito provjetravati, upozorio je državni tajnik.

Ostavi komentar