20 mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru u Teksasu

valmart
Stravični napad u trgovačkom centru

U subotu oko 11 sati ujutro po lokalnom vremenu došlo je do pucnjave u Walmartu u El Pasu, Teksas (SAD). Ubijeno je 20, a ranjeno 26 osoba, objavio je Greg Abbot, guverner Teksasa, na konferenciji za medije, prenosi indeks.hr

Ranjeni su smješteni po raznim bolnicama, a dio njih je, kako se vjeruje, u bolnice stigao vlastitim prijevozom pa bi konačan broj ranjenih mogao biti i veći. Kakvo je stanje ranjenih, također nije do kraja poznato. No, značajan broj ih je teško ozlijeđen. Tako se tijekom noći pojavila informacija da samo u jednoj bolnici, Del Sol Medical Center, leži 11 osoba. Od toga ih je devet u kritičnom stanju.

Policija vjeruje da je napadač napad izveo sam

Iako se isprva pričalo o više napadača, policija je kasnije kazala kako smatra da je napad izvršila jedna osoba. No, nisu do kraja isključili mogućnost da je u napadu sudjelovao još netko.

Policija je objavila kako je uhitila jednu osobu. Uhićena je, kako su rekli, uz minimalnu primjenu sile. Osim toga, rekli su samo kako se radi o muškarcu u dvadesetima. CNN piše kako je napad izvršio 21-godišnji Patrick Crusius. Kako NBC News piše, napadač je s područja Dallasa.

Otkriven identitet napadača iz Teksasa?

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nadzorne kamere koja prikazuje napadača kako ulazi u trgovinu. U rukama mu je puška, a svjedoci govore kako se radi o kalašnjikovu. Na glavi ima slušalice. Autentičnost fotografije nije potvrđena, no odjeća koju ima na sebi na slikama ista je kao odjeća koju na snimci privođenja nosi osumnjičenik.

Ostavi komentar